Skocz do zawartości

Opłaty vs puste klikaniw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam wykupione adwords - zauważyłem że ostatnio bardzo szybko mam alarm o zakończeniu budżetu. Zerknąłem w statystyki strony i mam dużo "pustych" wejść - czyli ktoś mi wyklikuje.Chciałbym dstać od google zwrot kasy lub np. blokade klików :rolleyes: na te właśnie adresy ip, które mnie spamują. Czy jest to możliwe? Jak przeprowadzić taką reklamację ? Czy w adwords są raporty jakie adresy ip klikają w moje reklamy idt.

Dziękuję za pomoc.

Na jakiej podstawie stwierdzasz, że kliknięcia są "puste"? Jeżeli widzisz w statystykach, że ktoś na stronie spędził 0 minut, nie oznacza to że to fałszywe kliknięcie. może po prostu źle kierujesz reklamę...

Skorzystaj z raportu "skuteczność kampanii" zaznaczając tam opcję nieprawidłowe kliknięcia. Dzięki temu będziesz wiedział ile kliknięć wykryło Google.

Kampanie Google AdWords tylko 150 zł za miesiąc. Certyfikowany Partner Google.

Chciałbym dstać od google zwrot kasy lub np. blokade klików :) na te właśnie adresy ip, które mnie spamują. Czy jest to możliwe? Jak przeprowadzić taką reklamację ?

Pisząc do supportu, najlepiej podając fragment accesslogu z serwera HTTP z tymi kliknięciami, czy dane ze statystyk.

I jeżeli jeszcze tego nie robisz, ograniczaj kiedy możesz reklamę do wyszukiwarki (https://a.yfrog.com/img130/6322/adwords.png). W wyszukiwarce prawie nikt nie oszukuje, w sieci partnerskiej zdarza się to bardzo często.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności