Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy pozycjoner coś robi ?

aniolek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie ma jednoznacznego sposobu na sprawdzenie czy jest filtr, ale jeśli są wykonywane jakieś działania i nadal nie ma top 100 to filtr jest właśnie bardzo prawdopodobny. Po czterech miesiącach nawet "lekkiego" katalogowania serwis powinien być w top 100, a nawet znacznie wyżej...

Jeśli dany serwis jest "zweryfikowany" i dodany w panelu google dla webmasterów to po jakimś czasie są widoczne linki do niego prowadzące z pewnością nie wszystkie, ale jak ich nie będzie wcale to znaczy, że firma nic w kierunku pozycjonowania nie zrobiła.

w panelu google dla webmasterów, nie pokazuje linków - znaczy się tylko jeden. Druga sprawa, nawet szukając ręcznie po adresie strony powinnieniem trafić na jakiś ślad w katalogach - a tu pustka. 3 sprawa prawie wszystkie słowa pozycjonowane, są według google Słowami kluczowymi dla witryny

Nie ma narzedzia ktore daje 100% odpowiedz czy strona ma czy nie ma filtra.
A może zrobili sobie z ciebie zaplecze?masz jakieś linki wychodzące?

Na pewno nie

Po prostu łudziłem się, że serwis jest pozycjonowany a wszystko sobie tłumaczyłem, że trudne frazy większość ma po około 6 mln zapytań

Trudności fraz nie ocenia się po ilości zwracaych zapytań przez szukajkę.

Można mieć i tylko 100k wyników i mieć dużo do roboty by wbić się w topy, a można mieć i 6 000 k wyników jak Ty i bez większego problemu wejść w topy. :wacko:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Trudności fraz nie ocenia się po ilości zwracaych zapytań przez szukajkę.
IMHO zgadza się np ilość wyników

"spam": Około 213,000,000 wyników

"opony": Około 8,710,000 wyników (0,09 s)

ale podejrzewam, że wypozycjonować się na "spam" było by znacznie łatwiej niż na "opony"...

Wracają do tematu - jeśli w "google dla webmasterów" nie ma linków to bardzo kiepsko, chyba, że serwis został niedawno do tego panelu dodany.

Przeszukaj losowo wybrane seokatalogi i precle jesli nie znajdziesz tam swojego adresu to masz prawie 100% pewność, że nic nie zrobili.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zasadniczo nie wazne jaka fraza by trudna nie byla to wg. mnie przy nawet malym nakladzie linkow i wsytepowaniu slowa kluczowego w tresci strona by sie znalazla w top100. Moze sie w ogole okazac, ze ona nie jest zaindeksowana :D

Filtr nie wchodzi w gre, bo tak to by mial duzo BL w yahoo i mozna by powiedziec, ze przesadzili z linkowaniem na jakies frazy, a on ma 5 BL, wiec raczej filtra sie tym nie zrobi ;)

Poza tym widac, co to za firma, co nawet danych na stronie nie ma - tylko tel i mail.

Pisz do nich, zeby Ci oddali kase, a jak nie to zglaszasz sprawe do sadu i dodatkowo zawiadamiasz prokurature i urzad skarbowy, ze prowadza nielegalnie dzialalnosc gospodarcza.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zasadniczo nie wazne jaka fraza by trudna nie byla to wg. mnie przy nawet malym nakladzie linkow i wsytepowaniu slowa kluczowego w tresci strona by sie znalazla w top100. Moze sie w ogole okazac, ze ona nie jest zaindeksowana ;)

Filtr nie wchodzi w gre, bo tak to by mial duzo BL w yahoo i mozna by powiedziec, ze przesadzili z linkowaniem na jakies frazy, a on ma 5 BL, wiec raczej filtra sie tym nie zrobi ;)

Poza tym widac, co to za firma, co nawet danych na stronie nie ma - tylko tel i mail.

Pisz do nich, zeby Ci oddali kase, a jak nie to zglaszasz sprawe do sadu i dodatkowo zawiadamiasz prokurature i urzad skarbowy, ze prowadza nielegalnie dzialalnosc gospodarcza.

Zindeksowana to ona jest, narzędzia dla webmasterów pokazują mi informacje o niej. Ponadto pojawia się w wynikach wielkiego G

Działalność prowadzą legalnie, jest to firma z.o.o mieści się w Szczecienie ale fakt info o tym nie ma na stronie.

Jeżeli okaże się, że nic nie zrobili, to tylko 286 K.k. w kwestii prokuratury mi zostaje. Jeżeli okaże się, że coś robili to tylko K.c.

Wiesz zwrot kasy to jedno, mnie bardziej zależy na tym aby serwis był wy pozycjonowany (zmusić go do działania) ..... a gdzie ja później znajdę kogoś kto za 750 zł rocznie będzie mi pozycjonował 30 trudnych fraz :D A żeby mógł coś zrobić to musiałem najpierw ustalić, że nic nie robi.

Filtr nie wchodzi w gre, bo tak to by mial duzo BL w yahoo
Mogli przez jakiś czas ostro walnąć z SWL'i i za to mogła dostać filtr, a te linki się teraz nie pokazują. Poza tym obecnie jak chodzi i yachoo i pokazywanie linków to jest wielka lipa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No to się nie ma co dziwić... Są takie efekty jaka płaca, bo nikt co się na tym zna nie będzie się zabierał za pozycjonowanie przy takim budżecie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności