Skocz do zawartości

OmniHOST - Blokada kont

Kojotek_OX

Ankieta na temat decyzji OmniHOST  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak blokować ?

• Zablokować odpytania
      10
    • Zablokować konta za soft
      20
    • Nie mam zdania
      4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czy mógłby ktoś mi potwierdzić albo zaprzeczyć ;), iż u niego również nie działa na tym hostingu seomatik i gotlink (właściwie nie działa) czy to coś u mnie.

super pomocny konsultant naprawdę jasno wyjaśnił - i już działa normalnie :)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Dla mnie osobiście blokowanie w tej sytuacji konta które ma być "kontem SEO" to jakaś totalna lipa, ale jeżeli masz taki regulamin to się do niego stosuj bo nie ma gorszej rzeczy jak nie stosować się do własnych zasad.

PS. Hosting SEO do czegoś zobowiązuje, jest adresowany do specyficznej grupy klientów. Warto o tym pomyśleć zawczasu, tym bardziej że wywołania są przede wszystkim powodowane przez Twój własny soft.

...

• 7 miesięcy temu...

Nie polecam nawet wrogom :) Co chwilę strony mi znikają, nie działa, chwilę działa i znowu niektóre strony nie działają. Raz się zalogowałem, zniknął cały katalog ze stroną, po czym po godzinie powróciło, jednak pliki z backupu - bo akurat w tym dniu robiłem zmiany w plikach... i nawet infa nie dali. Żenujące już tak, że nawet do supportu nie piszę

Zapowiadał się nieźle (byli jedni z pierwszych którzy oferowali hosting seo w przystępnej cenie) ale faktycznie zaprzepaścili szansę :)

Na zaplecze się nadaje ale poważne projekty lepiej trzymać gdzie indziej :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ale są dość przewidywalni :)

co rano tak koło 7.30 - 8.00 nie działąją prawie codziennie.

Ale faktycznie trzeba katalogi przenosić. Trudno.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Na zaplecze się nadaje ale poważne projekty lepiej trzymać gdzie indziej :)

Wielu zapomina, że serwery SEO są wlaśnie pod zaplecza, a nie strony firmowe czy broń boże poważne serwisy. I nie piszę tego odnośnie tej firmy, a generalnie całego "rynku".

Przypominam też że na forum nie informujemy o padach, a jedynie wyrażamy opinie :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Generale żeś za łaskaw, chyba że masz na myśli "spamerskie" zaplecze. Problem leży chyba po stronie tych IP - bo np. mój seok na ich hostingu działa non-stop, a statyczna .html potrafi znikać kilka razy dziennie (może i większość dnia, jednak nawet nie monitoruję) Chyba odechciało się chłopakom hostingu i stracili zapał. Mam dwa konta i najlepsze że PRO mam z konkursu na seoka jako "nagroda(?)" :) - dlatego też mam wyłożone na to i nawet do supportu nie piszę :)

Wielu zapomina, że serwery SEO są wlaśnie pod zaplecza, a nie strony firmowe czy broń boże poważne serwisy

Jakoś tak się utrwaliło, że konta SEO moga charakteryzować się mniejszymi zasobami i głównie sa pod większą ilość IP, nie do końca się z tym zgadzam ale w porządku. Natomiast to nie znaczy, że mogą sobie nie działać ;) Natomiast cały "generalny rynek" jak to określiłeś, usługodawców tak właśnie do tego podchodzi.

...

Natomiast to nie znaczy, że mogą sobie nie działać ;) Natomiast cały "generalny rynek" jak to określiłeś, usługodawców tak właśnie do tego podchodzi.

Ach jakie te firmy hostingowe są be, nie widzą że pozycjonerzy płacą krocie i wymagają 99,99% uptime pod ich super zarabiające strony ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

@Arkadiusz

Rozumiem, że jak kupujesz tanie jabłko w sklepie to może być na wpół zgnite. Nie pojmuję Twojego rozumowania, chyba że jesteś przedstawicielem jednej z firm hostingowych które w ten sposób właśnie podchodzą do spawy. Tanie , SEO = może nie działać nic się nie stanie.

...

Natomiast to nie znaczy, że mogą sobie nie działać ;) Natomiast cały "generalny rynek" jak to określiłeś, usługodawców tak właśnie do tego podchodzi.

Ach jakie te firmy hostingowe są be, nie widzą że pozycjonerzy płacą krocie i wymagają 99,99% uptime pod ich super zarabiające strony ;)

Tylko że tu nie tylko chodzi o dostępność usługi - problem z OmniHostem jest taki że:

- część stron na tym samym koncie działa a część nie, poczekasz 5 minut i odwrotnie

- bardzo ciężko zalogować się na pocztę

- często zdarzają się pady który zrywają bazę, po naprawieniu usterki wita Cię komunikat "repair"

- support na maile nie odpowiada

- logowanie na FTPa trwa wieki

itd.

Jak mówię na zaplecze styka (choć taki seolite czy iswift też mają konta SEO a jakość jest 100 razy lepsza) ale do niczego innego.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Potwierdzam wszystkie powyzsze posty. Ja niestety tez przez ostatnie 2 tygodnie powoli przenosilem wszystkie stronki na inne hostingi ;) Na omnihoscie dzieja sie dziwne rzeczy - raz cos dziala, pozniej nie, ustawie cos, a po np. 3 dniach to cos jest wylaczone (np. znikaja zadania z crona) itp. Pady sa codziennie, co chwila. Obecnie to uwazam, ze nawet na zaplecze sie nie nadaje ;)

Na plus jest bardzo pomocny support - na gg zawsze sie zajmowali moja sprawa od reki i szybko naprawiali. Tylko, ze problemow jest tyle, ze juz nie mam sily pisac, wiec dalem sobie spokoj. Szkoda, bo sie dobrze zapowiadalo.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

... ale inne SEO konta u hostingodawców nie wiele się różnią od "zwykłych" pod strony. Nawet takie zaplecze seo powinno mieć jakiś próg uptime.

Arkadiusz mówi, że za grosze tego nie można wymagać? Dobrze myślę? Jakoś inne hosty mają SEOlite paczki po 20pln/rok i wszystko działa należycie (ja ostatnio testuje unixstorm i jupe - nie spotkałem się z problemami).

Omni ma swoje ceny, ale strony w zwykłym htmlu powinny zawsze działać... wiadomo, że problemy mogą być z PHP czy bazą danych (lub na łączach - siła wyższa wiadomo)...

Jak widać Kojotek na urlopie i wszystko sie wali ;)

waliło się już wcześniej, wystarczy spojrzeć na daty postów w stosownych wątkach

ten hosting jest beznadziejny to fakt, ale osobiście widzę poprawę jeśli chodzi o support, zwykle do doby jest odpowiedz (to już dużo, dawniej bywało że wcale), są mili, odpowiadają pełnym zdaniem, zawsze się podpisują (dawniej anonimy) ;)

od supportu usłyszałem że myślą nad zmianą serwerów, to akurat - do maja gdy przyjdzie czas odnawiać konta będzie ładnie śmigać wszyscy zapomną jak było i ładnie odnowią,

jakoś tak było że wiosną ten hosting ruszył

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności