Skocz do zawartości

Michał Okonek (Map1) doprowadza do zablokowania wątku

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

https://forumprawne.org/map1-pozew-za-wykor...gmentu-mapy.php

nie ma to jak dobry czarny pijar.

Ale w sumie skoro firma tak działa od wielu lat to chyba musi sie im to jakoś opłacać, z jednej strony rozumiem własność map1 co do własnych map jednak z drugiej strony sposób egzekwowania wydaje mi sie niezbyt chlubny.

Kiedyś zatrudniałem studenta na praktyce do tworzenia zaplecza, strony były z obrazkami , oczywiście student nie słyszał o prawie autorskim i po pauu miesiacach zaczeły przychodzić maile prawowitych własicieli, Oj sie działo!

Na szczęście wystarczyło osunąć fotki, ale tutaj widzę map1 jest bardziej waleczne :D i nie wątpliwie che przy okazji zarobić

Trochę nie za ciekawe to, że sąd nakazał zablokowanie wątku na forum, tym bardziej że jest to forum prawne.

Firma poczuła, że mogą mieć z tego niezłą kasę, więc szuka map gdzie się da, nawet jeśli nie ma pewności, że to są ich mapy - wszak są one niemal identyczne jak np. te od Google.

Nie dość, że zarabiają na sprzedaży map podmiotom gospodarczym, to jeszcze im mało.

Nienawidzę chamstwa i cwaniactwa, którego w internecie coraz więcej niestety.

Forum map nie użyło tylko toczył się na nim wątek o wspomnianej firmie i jej $^%$$ "szefowi".

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Troche poczytalem o tej sprawie - troche walek robi to Map1, mam nadzieje, ze w koncu polegna w sadzie.

Mysle, ze mozna by bylo dac nauczke, zorbic jakas akcje i umiesci na swoich stronach linki z odpowiednimi anchorami :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

zorbic jakas akcje i umiesci na swoich stronach linki z odpowiednimi anchorami

Ja myślę, że poszkodowani nie zechcą nic więcej na swoich stornach umieszczać :) Już raz umieścili i teraz targają ich po komendach i sądach. W końcu zrobią porządek z tymi s..., oby jak najszybciej.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Temat ciągnie się już kilka lat.

Jakby ktoś z Was miał podobne problemy:

https://www.szklarski.eu/index.php?showforum=161

Jest co czytać.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności