Skocz do zawartości

PNG fix

Oki

Rekomendowane odpowiedzi

20% użytkowników IE ma starą wersję, w przełożeniu na wszystkich użytkowników daje to około 6%.

Też mi tak wychodzi. Zamontowałem i mi się nie podobało, usuwam.

chyba że masz bana na IP - "ranking przeglądarek", no chyba że masz bana to tutaj

Wybacz, ale mój skromny umysł nie potrafi tego ogarnąć, może wytłumaczysz "na chłopski rozum"

chyba że masz bana na IP - "ranking przeglądarek", no chyba że masz bana to tutaj
Wybacz, ale mój skromny umysł nie potrafi tego ogarnąć, może wytłumaczysz "na chłopski rozum"

tlumacze na polski: sprawdz w google, jezeli masz bana na ip i nie mozesz go szybko zmienic to masz podany adres gotowy

SensorStudio & Co.

Usuwaj i się nie przejmuj. Nie warto dla 4 czy 6% userów zaśmiecać kodu. I tak witryna w IE6 będzie działać koszmarnie wolno, to, że będzie trochę gorzej wyglądać to już inna kwestia. 20 lat na update to dość czasu, jak się tyle chodzi ciągle w tym samym swetrze to też się gorzej wygląda i nikt się temu nie dziwi :)

Chyba, że zamiast nowoczesnej witryny wolisz budować przestarzały śmietnik przeznaczony na zjazd archeologów, wtedy jak najbardziej wszystkie hacki i używanie GIFów zamiast PNG wskazane :)

Jaki waszym zdaniem jest % użytkowników z IE 5.5 oraz IE 6.0 (bodajże tylko dla tych potrzeba PNG fix)?

IE 5.5 - tyle, że na wykresie wcale nie widać.

IE 6.0

Polska: 5,40%

USA: 6,05%

Świat: 13,33%, Korea swoim 49,95% (gs.statcounter.com) zawyża.

swego czasu też bawiłem się w poprawianie ciągle stron pod IE6, bo to PNG, to znowu padding, to inne herezje... Teraz już mi się nie chce... bo jaki w tym sens do stron o poprawnym kodzie dodawać dodatkowe skrypty i haki w stylach, by tylko działały poprawnie na jakichś archaicznych przeglądarkach ? XXI wiek zobowiązuje wszystkich do wykonania aktualizacji :) Po drugie znacznie szybciej ukończyć można stronę nie testując jej na IE6...

Szanujmy swój czas i komputer ;) (apel do posiadaczy IE6 :) )

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności