Skocz do zawartości

Wordpress i kod php w stronie

arve_lek

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Obecnie borykam się z problem jak wstawić w stronę którą stworzyłem w WordPressie kod php.

Powiedzmy, że mam adres: adres_strony/mapa

Teraz na stronie mapa oczywiście chciałbym wyświetlić mapę dla użytkowników. Zainstalowałem w tym celu plugin o nazwie: Dagon Design Sitemap Generator. Następnie trzeba dodać kod:

<?php echo ddsg_create_sitemap(); ?>

. Tylko za bardzo nie wiem jak ;/

Korzystałem z Google i natrafiłem na artykuł: hxxp://wpninja.pl/pliki-szablonow-wordpressa-czesc-5-wlasne-szablony-i-panel-boczny/

Oczywiście wszystko pięknie, ładnie gdyby miał do wyboru: szablon strony ale najwidoczniej tego nie mam.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Na jednej ze swoich stron zrobiłem to w jakiś prosty sposób, ale już niestety nie pamiętam jaki :)

Spróbuj może https://wordpress.org/extend/plugins/exec-php/

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Oczywiście wszystko pięknie, ładnie gdyby miał do wyboru: szablon strony ale najwidoczniej tego nie mam.

Masz, masz, tylko WP za mało znasz.

W PA jest coś takiego jak Wygląd - Edytor i dalej dostęp praktycznie do wszystkiego czego potrzebujesz.

Jakie tam są pliki zależy od układu i budowy konkretnej temlatki.

Jeżeli masz jakąś bajerancką templatkę, to część modyfikacji może być możliwa tylko w oddzielnej zakładce w PA (ale to mają głównie płatne rozbudowane szablony).

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ogólnie to wystarczyło przeczytać dokładnie domową stronę wtyczki z której korzystałem i okazuję się że nie trzeba instalować exec-php ani innych cudów zwidów.

Wystarczyło dodać taki kod do pliku html :D

<!-- ddsitemapgen -->

Masz, masz, tylko WP za mało znasz.

To prawda :) Choć niedługo powstanie pierwsza moja stronka właśnie na WP.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności