Skocz do zawartości

Ufacie Google ?

Gonzo23

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem dziś historię pewnej osoby, której Google odmówiło współpracy w zakresie reklam Adwords - https://pokazywarka.pl/l97q4t/

- konto zostało zablokowane bez żadnych wyjaśnień, a próby otrzymania ich skończyły się e-mailem

(...)Dział obsługi klienta nie może podać w tej sprawie więcej informacji. Prosimy nie kontaktować się z nami ponownie...

Jak zapewne większość osób zdaje sobie sprawę z tego, że Google banuje czy filtruje strony bez podania powodów i możliwości otrzymania wyjaśnień czy negocjacji, podobnie blokowane są także konta Google Adsense. Odwołań od ich wyroków praktycznie nie ma, czasem ktoś ma szczęście, że ud mu się otrzymać odpowiedź od człowieka, ale to naprawdę rzadkość. Można by rzec, że to poniekąd firma widmo..

Ale o ile w przypadku mniej ważnych stron, Adsense czy Adwords wszystko to możemy w miarę sensownie zastąpić poprzez stworzenie np. nowych stron, zmianę systemu reklam itd, to w przypadku gdyby Google zablokowało nam konto Gmail (a gdzieś już czytałem o takich przypadkach) na którym mamy mnóstwo cennych danych, których w większości przypadków nie da się odzyskać, to mogło by być nie ciekawie.

Ja od pewnego czasu wszystkie e-maile obsługuję przez Gmaila, ale coraz bardziej się zastanawiam, co by było w takim przypadku - wystarczyło by, że ktoś by mi zaczął wysyłać jakieś dziwne załączniki czy zawirusowane pliki na maila, i ryzyko blokady wzrasta drastycznie, google blokuje konto nieodwracalnie i koniec, kaplica.

Nawet sąd by pewnie nie wchodził w grę, bo oni są nie stąd. Co o tym sądzicie ? Trzymacie pocztę na własnych serwerach, czy korzystacie z Googla ?

Dział obsługi klienta nie może podać w tej sprawie więcej informacji. Prosimy nie kontaktować się z nami ponownie...

Czyli prawdopodobnie wiele kont + kupony promocyjne.

Odwołań od ich wyroków praktycznie nie ma

W przypadku wyszukiwarki jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie zadziałał ten formularz ponownej indeksacji w Webmaster Tools.

Trzymacie pocztę na własnych serwerach, czy korzystacie z Googla ?

Na własnym serwerze + na laptopie (Mozilla Thunderbird).

Pewnie mieli jakiś powód - to opowiadanie z linka prawdopodobnie jest tylko częściową wersją. A kto wie czy np. nie było tak - że właściciel strony leciał przez długi czas z kodów AdWords promując tą samą stronę. Potem zlecił komuś, ta osoba znów użyła kuponu - i zablokowali... ale tego nie wiemy. Bo znamy tylko wersję jednej strony tego "sporu".

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Nie wierzę żadnym darmowym. Zawsze i bez powodu mogą powiedzieć papa.

Na własnym serwerze + na laptopie + kopia bezpieczeństwa.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

poczta zawsze musi być bezpieczna, nigdy nie używałem i raczej nie zamierzam używać darmowej poczty , jak by teraz zginęło google to bym w sumie nie rozpaczał co to nie ma alternatyw ?

Ale jakby tak gmail pad to wielu osobom by wcieło całe archiwum :)

W tym wątku wszystko jest napisane

wszystkich Państwa kont.

Liczba mnoga czyli na 99.99% były zakładane konta pod kody - kody się skończyły i trafiło na pana x od cała filozofia

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Tylko, że mi nawet nie chodzi o to czy akurat w tej historii ten człowiek faktycznie miał wiele kont lub też inaczej naginał regulamin, ale o o sposób w jaki Google wyjaśnia (a właściwie nie wyjaśnia) powody tego problemu. Tak naprawdę nie podali żadnego powodu, a to że padło tam słowo "konta" nie koniecznie musi coś oznaczać, zapewne jest to gotowa formułka odpowiedzi.

Poza tym pamiętam, że nie jest to pierwsza taka akcja, że Google zablokowało komuś pocztę bez podania żadnej przyczyny, a jak ktoś miał okazję do kontaktu (albo raczej próby kontaktu) z Google, to raczej wie, że nie jest łatwo.

PS, właśnie zauważyłem, że na Antyweb też jest dyskusja o sprawie.

Nie wiem dlaczego uważacie że jesteście "partnerami" Googole i bedzie z wami rozmawiało, to jest prywantna firma która ustala warunki a jak sie komuś nie podoba to dowidzienia. Czas się obudzić.

Google jako korporacja ma milony użytkowników , czym jest pojedyńcze wywalone konto ? To plankton w ocenie.

Marketing internetowy dla firm

Całkowicie zgadzam się z Xann.Nikt was nie zmusza do korzystania z usług Google.To monopolista na rynku ale nie jednoosobowy gracz.Oni graja a my tańczymy pod ich muzykę, a pytanie ufacie cze nie ? Ja własnej żonie nie wierze a chcecie zęby wierzył ogromnej korporacji z za oceanu .Podobne zachowania ma każda firma dominująca na rynku.Mailem doświadczenie w innej branży, chciałem się dowiedzieć czemu na przykład ja restaurator i hotelarz kupuje oficjalnie (w naprawdę dużych ilościach) najpopularniejszy napój gazowany :D za 2,49 PLN za 0,5l a ta sama butelka w Biedronce bez promocji 2,24 PLN.Odpowiedz z centrali była podobna jak od Google.Przy takiej pozycji na rynku pojedynczy klient dla nich niema żadnego znaczenia,taka prawda.

Nie wiem dlaczego uważacie że jesteście "partnerami" Googole i bedzie z wami rozmawiało, to jest prywantna firma która ustala warunki a jak sie komuś nie podoba to dowidzienia. Czas się obudzić.

W życiu już jest tak, że każda działalność wiąże się ze współpracą z innymi ludźmi czy podmiotami. Nie istnieje możliwość zarabiania kasy bez kontaktu i zaufania do innych. Nigdy nie uważałem się za "partnera" Google, ale jako pełnoprawnego użytkownika - Tak.

Gdyby np. moja poczta została bezprawnie zablokowana przez Onet, WP, Home, Netart itd, to pewnie wytoczyłbym im sprawę sądową, mógłbym też zwrócić się do np. UoKiK, UKE itd. Pomimo, że te firmy mają miliony użytkowników, i ja byłbym dla nich "planktonem".

W przypadku Google jak - fakt - dopiero teraz to sobie uświadomiłem - nawet nie wiedział bym czy mogę liczyć na czyjąś pomoc. Nie wiem nawet który oddział Google zajmuje się daną usługą, czy obowiązuje ich prawo UE czy US, praktycznie znalezienie adresu ich siedziby wymaga nieco zaangażowania.

Uważam, że jeżeli nie daje się specjalnie powodów Google żeby odmówiło współpracy to nie ma się za bardzo czego bać.

Jedyne z czego nie korzystam to gmail - nie mam ochoty na czytanie moich maili, nawet przez automat googl-a. Zresztą maila prawdopodobnie są wielokrotnie czytane przez różne automaty na drodze ich wysyłki i odbioru przez serwery i ludzi.

Trzeba też uważać na stawianie wszystkiego na jedną kartę, bo to jest niebezpieczne - myślę tu np. o sytuacji kiedy czyjeś dochody w 90% pochodzą z Adsense, wszystko się fajnie kręci, ktoś jeszcze dodatkowo bierze jakiś kredyt a tu nagle bum... ban od Google - warto dywersyfikować swoje dochody ;)

Gdyby np. moja poczta została bezprawnie zablokowana przez Onet, WP, Home, Netart itd, to pewnie wytoczyłbym im sprawę sądową, mógłbym też zwrócić się do np. UoKiK, UKE itd. Pomimo, że te firmy mają miliony użytkowników, i ja byłbym dla nich "planktonem".

Wszystko zależy od regulaminu którego akceptujesz przystępując do usługi.

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności