Skocz do zawartości

ile linków z jednej domeny?

muchman13

Rekomendowane odpowiedzi

pozycjonuje kilka stron znajomych, dokładnie 4. pozakladałem kilkanascie preslli, i we wszystkich przeplataja sie na zmiane moje artykuly, czasami doda ktoś jakiś nie skopiowany ale to rzadkość, powielonych kopii nie przyjmuje, wiec 95% to unikalne artykuły do tych samych stron.

czy to że w presllu jest np 30 artykułów pozycjonujacych jedna strone, na podobne anchory(ale zroznicowane) ma to wpływ to na jakość preslla, siłe pozycjonujących linków itd ostatnio zauważyłem że mimo dodawania kolejnych strona przestała piąć się w góre?

zakładać nowe czy dodawać ciagle do tych ktore maja juz jakas wartosc??

Ponieważ reszta linków pochodzi z tego samego źródła. Jak by coś takiego dawało moc to każdy by żerował tylko na swoich preclach. Na pewno zauważyłeś że każdy stara się czerpać linki z różnych źródeł a nie tylko z jednego. Ta sama domena te same ip wszystko to samo więc nie ma najmniejszego sensu to co ty robisz

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

teraz cala moja wiedza legła w gruzach wiec:

1) sytuacja: www.presell.pl

artykul 1000znaków , 2 linki , pierwszy anchor "filmy" adres www.xxx.pl, drugi anchor "filmy xxx" www.xxx.pl

pytanie: czy drugi link nie ma mocy mimo ze ma inny anchor ale odnosnikiem jest ten sam adres??

2) sytuacja: www.presell.pl

artykul 1000znaków na stronie głownej, 1 link achor "filmy" adres www.xxx.pl ,

a na podstronie www.presell.pl/konktakt_do_aktorow.html link anchor "filmy" adres www.xxx.pl

pytanie: czy link na innej podstronie nie mam mocy ?? bo ma ten sam anchor i odnosnik??

3) sytuacja: www.presell.pl

artykul 1000znaków , 2 linki , pierwszy anchor "filmy" adres www.xxx.pl, drugi anchor "filmy xxx" www.xxx.pl na podstronie www.presell.pl/podstrona1.html

artykul 1000znaków(inna tresc) , 2 linki , pierwszy anchor "filmy" adres www.xxx.pl, drugi anchor "filmy xxx" www.xxx.pl na podstronie www.presell.pl/podstrona2.html

czy linki na podstronie drugiej nie maja mocy?

dzieki za objasnienie

p.s. nie pozycjonuje stron xxx;)

1) Google bierze pod uwagę tylko 1 link. Ten który zostanie zauważony jako pierwszy.

2) i 3) Ma, bo link jest na innej stronie (podstronie), ale linki w obrębie tej samej domeny są trochę inaczej "liczone". Np. mam link w stopce pewnego forum na stronie głównej tego forum i 5000 podstron. I wcale nie jestem wysoko na tą frazę.

pytanie: czy drugi link nie ma mocy mimo ze ma inny anchor ale odnosnikiem jest ten sam adres??
drugi, trzeci i n'ty link prowadzący do tego samego adresu nie jest brany wcale pod uwagę. Wiec jak chcesz wykorzystać do maksimum artykuł w preclu musisz linkować do innych adresów w muśl zasady:

jeden anchor linka = jeden url ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

drugi, trzeci i n'ty link prowadzący do tego samego adresu nie jest brany wcale pod uwagę. Wiec jak chcesz wykorzystać do maksimum artykuł w preclu musisz linkować do innych adresów w muśl zasady:

jeden anchor linka = jeden url ...

zastanawiam sie jak google traktuje linki z subdomenn na ten sam adres a jak dla odmiany linki z roznych stron na rozne strony innego adresu

czy zasada jest link z domeny na domene i finito?

SensorStudio & Co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności