Skocz do zawartości

WebMini

zuymen

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Trochę już tutaj o WebMiniaczu czytałem i trochę też własnego doświadczenia mam, i chciałem się was zapytać czy słusznie uważam, że WebMini to "ulubiony" skrypt Google? Sam osobiście nigdy nie stawiałem czystego WM'a to jest, zawsze coś mieszałem z wyglądem. Postawionych miałem 15 miniaczy i na tą chwilę zbanowanych jest już 13 :-(

Natomiast z tego co zauważyłem, to EasyDiry trzymają się całkiem nieźle! (Oczywiście również zmodyfikowane).

Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Już pędzę z odpowiedzią na zadane przez Ciebie pytanie:)

Dyskusja w tym temacie będzie wyglądała tak:

Xann poprosi Cie o dowody, o pokazanie tych zbanowanych webmini , na co Ty zapewne będziesz się wypierał i jeśli tego nie zrobisz , dyskusja nie będzie miała większego sensu bo nie będzie głównego powodu tej dyskusji, na którym moglibyśmy oprzeć swoje wypowiedzi i zbadać tą sytuacje. Jednocześnie Xann będzie stanowczo obalał Twoją tezę , że skrypt webmini jest faktycznie tym "ulubionym" .

Wraz za Xannem przybędzie Bogus, bo to jego nierozerwalna część, taki "przyjaciel" od bardzo wartościowych dyskusji, które dadzą Ci oczywiście bardzo dużo.

A teraz na poważnie w odpowiedzi na Twoje pytanie: Czyta się , że jest banowany, czyta się też, że banowany jest w przypadku gdy nie wprowadzasz do niego zmian, tylko instalujesz jak go stworzono i zostawiasz samopas.

Po prostu pokaż te webmini, bo mnie osobiscie temat naprawde ciekawi, to temat, który co jakiś czas powraca, ale nigdy do niczego nie prowadzi bo nikt nie chce takiego zbanowanego webmini pokazać....

Powodów bana może być bardzo dużo, nie zawsze powodem jest zastosowanie jakiegoś skryptu nawet w jego dziewiczej formie.

Cóż... nawet jeżeli przyjdzie tu xann i będzie bronił swojego produktu: rozumiem go, bo to w końcu >>jego<< produkt.

Co do WebMiniaczy... Były dwie grupy: jedne jako subdomeny w domenie .pl a drugie w "domenie" .tk.

Adresy podam jeżeli faktycznie coś ciekawego się tu będzie działo...

Ponawiam pytanie: Czy bardziej opłaca się instalować EasyDira czy jest jakiś sposób na WebMini żeby je jednak NIE banowało?

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

powiem ci tak

tez zarobilem kilka banów na webmini, ale głównie gdy nie były modyfikowane lub dokonalem innych rzeczy za ktore mogl isc BAN na domeny

odnosnie easy dir - na chwile obecna ich nie stawiam, gdyz za szybko sa banowane, i narażają cale domeny czasem, sam dostalem na nie sporo banów - sądze ze więcej niz na webmini (ale tak jak mowie czasami bany szły na cale domeny wiec nie wiem do konca co było powodem BANA)

jak widze w chwili obecnej bez względu na skrypt mozna dostac bana - wiec jak chcesz stawiac to nalezy stosować sie do tego:

jesli chcesz webmini czy easy dir - wyglad jest ten sam - kwestia pod jaki SWL chcesz je postawic

jak pod weba - webmini , jak pod inne easy dir i tak to wygląda

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

"Ponawiam pytanie: Czy bardziej opłaca się instalować EasyDira czy jest jakiś sposób na WebMini żeby je jednak NIE banowało?"

Ale my nadal nie wiemy, czy bany poleciały na webmini za sam fakt, ze nimi sa ;) napisałeś o domenach .tk - tych domen nie lubią nawet niektóre SWL-e (niektóre osoby tutaj na forum sugerowały właścicielom nowych katalogów niezależnie od skryptu, aby nie stawiali swoich tworów na tych domenach) , reszta na subdomenach domeny pl - a może domena za coś dostała? a może jeden i poszło lawinowo?.

Może w chociaż tutaj powstanie dobry temat, w którym wypowiedzą się troszkę szerzej osoby mające o tym jakieś pojecie, naprawdę czekam pełen nadziei bo sam zastanawiałem się nad webmini :o

Domena .pl stoi twardo. Ma PR, treść i nawet jakąś moc :-)

Przyznam szczerze, że bardziej chodziło mi o wymianę doświadczeń a nie o skupianie się "za co mogły dostać bana moje katalożki". Ja domyślam się za co mogły (no aż tak głupi z SEO to nie jestem :-) ). Chodzi mi o czystą statystykę, obserwacje i opinie :-)

A może istnieje coś jeszcze, jakiś trzeci braciak WebMini i EasyDira? :>

Ja mysle, ze Webmini jest banowane dlatego, ze Xann ma wielu wrogow i konkurentow. W kazdym webmini musi byc zainstalowany Weblink. Mysle, ze ktos po prostu masowo je odszukuje i sle spam raporty i przez to czesc z nich wylatuje.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

skoro wiesz za co mogły dostać bana Twoje webminiacze to powinieneś już znać odpowiedz na swoje pytanie ;) "czy jest jakiś sposób na WebMini żeby je jednak NIE banowało?" :o My nie wiemy za co mogły dostać, bo ich nie widzimy.

Pytajac czy jest jakiś sposób na to by nie banowało webminiaczy, trzeba najpierw odpowiedzieć za co je tak naprawdę banuje? Zapewne większość z tych powodów będzie się odnosiła do każdego gotowego skryptu..

Sory, ale ten temat do niczego jednak nie doprowadzi.. narazie z tego co mozna wyczytac na tym forum : za swl nie ma banów , inni piszą, ze je dostali :] z katalogowaniem nie można przesadzić - można wręcz dawać wpisów do oporu a z drugiej strony osoby zafiltrowane bądź nawet banowane po samym procesie katalogowania:) (sam taki filtr lata temu wyłapałem jak zleciłem na allegro katalogowanie 1 strony) . I może każda ze stron ma tak naprawdę racje :)) ale tego nie wiemy bo nikt nigdy nie chce rzucić powoda do pokazania żeby dokładnie zdiagnozować problem, albo chociaż podjąć taka probe..

Wróżenie z fusów czy tez szklanej kuli .

Jeśli chodzi o wypowiedz Carnagge - to tez może być jeden z powodów, patrząc co tu się dzieje na forum:]

Hmmm. spam raport?... aż z ciekawości zobaczę w logi :-) Może coś ciekawego tam się znajdzie... ;)

Co do "Dyskusja do nikąd nie prowadzi". Cóż... ja nie założyłem tego wątku, żeby wylewać gorzkie żale że dostałem bana - w sumie lata mi to. Chodzi mi o tendencję do tego, że co by się z tymi miniaczami nie robiło to one i tak prędzej czy szybciej dostaną bana i kropka.

Chodzi mi również (dla porównania) o to, że taki EasyDir (ta sama klasa skryptu... w sensie działania) banów na taką skale nie dostaje!

@Xann: Oczywiście, że nie :-) Słuchaj... to, że mało się udzielam i nie mam jakiś spektakularnych sukcesów nie znaczy, że się nie orientuje w temacie. Wiem na co mogę sobie pozwolić (czy tutaj czy w SEO). Od nikogo nie oczekuję, żeby mi jakieś swoje tajniki zdradzał.

Eh.. chodzi mi jedynie o to czy wniosek, że Webmini jest bardzo podatny na bany to prawda. No nic więcej :-)

@Xann: proszę... porozmawiajmy rzeczowo. Ja na prawdę nie chcę atakować webmini jako Twojego produktu i mówić pomiędzy wierszami "webmini jest fe". Sam dobrze wiesz za pewne, że nawet mając tysiąc kopii wikipedii można coś zdziałać, z tym że i tak jakiś ich procent zostanie zbanowany. Podobnie jest z webmini, jednak ja pytam czy tylko mnie zdarzyło się, że tak duża ich ilość "zdechła".

Co do linka który podałeś: Równie dobrze mogłeś tam wpisać "wyszukiwarka mp3" alb "mygad". Efekt byłby ten sam :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności