Skocz do zawartości

Duża strona i duży crt?

Watt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie, mój kolega prowadzi dość duży portal, ma tam reklamy adsense, których nie odróżnisz od menu strony (choc sa malymi literami podpisane jako linki sponsorowane), dzięki temu ma 10% (!) CRT, co daje mu ~5000 klików dziennie, czy grozi mu ban za tak duży wskaźnik?

Pozdrawiam

Nie... Co innego gdybyś miał stronę MFA (strona z małą lub zerową treścią gdzie jedynymi linkami wychodzącymi są reklamy Google AdSense).

10% to dla Google nie jest wysoki CTR. Jak u kolegi ze stawkami... Nie zmalały przypadkiem?

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Ale to chyba nie wprowadzanie w bład, jak jest napis, że to linki sponsorowane?

Spadły trochę (o 30%), ale suma summarum i tak ostrą kasę z tego ciągnie, o ile powinno spaść (o ile spada tak normalnie)?

10% to dla Google nie jest wysoki CTR.

A jaki jest wysoki? Bo zastanawiam się ile trzeba zarabiać (i ile klików mieć), żeby mieć częste wizyty pracownika google? Bo z tego co wiem często po sprawdzeniu strony przez pracownika zawsze się coś znajdzie nieprawidłowego i leci ban. Ma ktoś może takie informacje?

Jest gdzieś ranking portali ze względu na ilość klików? 5000 kliknięć to dużo/mało/średnio jak na polskie realia?

A jaki jest wysoki? Bo zastanawiam się ile trzeba zarabiać (i ile klików mieć), żeby mieć częste wizyty pracownika google? Bo z tego co wiem często po sprawdzeniu strony przez pracownika zawsze się coś znajdzie nieprawidłowego i leci ban. Ma ktoś może takie informacje?

Tak naprawdę umowa, którą zawarłeś z Google, wcale nie wymaga szukania nieprawidłowości. Google ma prawo rozwiązać z Tobą umowę w dowolnym momencie bez żadnego powodu. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności