Skocz do zawartości

Jakie rozszerzenie domeny? .org, .info, a może .biz?

Swarog

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł na stronę jest taki: ma być bazą dosyć rozbudowanych biografii jakichś postaci (w poprzednim moim wątku przykładem byli malarze, więc i tu się nim posłużę - a zatem baza biografii malarzy, anegdot z nimi związanych, ich dzieł, dokonań itp.). Zastanawiam się nad wyborem domeny. Te z .com, .pl są na pewno zajęte, wolne pozostają natomiast .org i .info oraz .biz. A zatem do wyboru mamy:

1.) malarz.info (strona będzie miała informacyjny charakter, więc pasuje, z drugiej strony - z tego, co wyczytałem na tym forum - .info związana było często ze spamerami, przez co google "spogląda" na nią mniej ufnie)

2.) malarz.org (popularne rozszerzenie, w tej chwili już rzadko kojarzone z organizacjami)

3.) malarz.biz (chyba najmniej odpowiada - zbyt wyraźne konotacje z biznesem)

Podstrony wyglądałaby tak: nazwisko_malarza.malarz.info, w sumie fajnie to by wyglądało. Myślę jeszcze nad czymś w stylu biografie-malarzy.pl, ale to długie i trudniejsze do zapamiętania.

Z góry dziękuję za wszelkie porady :)

No myślę, że nie ma co wydziwiać. Jeśli te .pl zajęte, to bierz .info.

Zwłaszcza, że jak piszesz, to będą informacje o kimś czy o czymś więc .info ładnie się wkomponuje w ogólny "wygląd" domeny.

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności