Skocz do zawartości

słowa kluczowe a znaki towarowe

agland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam następujący problem. W słowach kluczowych odpowiadających reklamie sprzedawanych przeze mnie produktów zawarte są znaki towarowe. Po prostu sprzedaje produkty które w nazwie zawierają słowa których google nie chce zaakceptować jako kluczowych.

Tak sobie pomyślałem, że jedynym rozwiązaniem będzie zastosowanie dopasowania przybliżonego lub do frazy z dużą ilością słów wykluczających. Myślę że to jedyny sposób aby móc wyświetlać się na słowa wpisywane w wyszukiwarce, stanowiące znaki towarowe. Czy dobrze kombinuje? A może jest inny sposób?

Tak przy okazji czy słowa wykluczające wpisane w jednej formie lub liczbie będą działały tez w innej odmianie albo innej liczbie?

Gość Krzysztof Cichocki

Cześć,

może warto by było poprosić o pozwolenie od producenta produktu na reklamowanie się na zastrzeżone znaki towarowe? To by była komforotwa sytuacja, ale wiem, że w wielu branżach ciężko o takie pozwolenie niestety - warto jednak spróbować.

Kombinowanie z dopasowaniem słów kluczowych jak najbardziej słuszne - problemy pojawiają się jak właściciel znaku towarowego dość ostro pojedzie z jego obroną - wtedy nawet synonimy nie działają.

Co do słów wykluczających - możesz stosować również ich dopasowania.

pozdrawiam,

Krzysiek

W moim przypadku na szczecie w dopasowaniu ogólnym frazy wchodzą idealnie. Tyle że musze strasznie dużo słów wykluczać. Jak nie będe miał innego wyjścia to wyklucze nawet 500. Trzon mojej działalności opiera się na jednym takim "słówku" które musi się znaleźć w we wpisywanej frazie bo inaczej kicha.

Po woli próbuję nowych słów i optymalizuję moja pierwszą kampanię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności