Skocz do zawartości

Generator zaplecza

sbvc

Rekomendowane odpowiedzi

sbvc nie przejmuj się opiniami tych , którzy cos zrobili i nie skończyli - a sprzedają sie ich produkty.

Jest tylko kilka narzędzi wartych swojej ceny za kilkaset $ , reszta to zwykłe narzędzia SEO

Do przudu !!

Dzięki ;)

Dorób automatyczne pingowanie RSSów i Sitemap xml

Właśnie nad RSS pracuję.

I od razu podaj cugerowana cene tego cudu

Co do ceny to jeszcze nie zdecydowałem. Ustalę ją jak wszystko skończę. Na pewno nie będzie wygórowana i każdy zainteresowany będzie mógł nabyć skrypt.

Jestem wstępnie zainteresowany, ale daj cenę i przykład stronki z tysiącem podstron na demo bo wierzyć mi się nie chce że uda się to osiągnąć... Znaczymy w praktyce

Nie ma problemu ;) Przy publikacji skryptu wraz z poprawkami wygeneruję strony z tysiącami podstron.

z tego co widac to tysiace podstron nie jest trudno wygenerwoac, tylko ze jak maja to byc statyczne pliki, to upchniecie 50k plikow w 1 katalogu raczej nie wchodzi w gre, jesli w kazdym pliku jest generowany szablon to tym bardziej...

poprawcie jesli sie myle, ale zdaje sie ze hostingi nakladaja ograniczenia na ilosc plikow w katalogu

Skrypt wszystkie dane zapisuje do plików .txt (znajduje się tam czysta treść). Są 2 pliki: index.php i .htaccess, które odwalają resztę roboty.

Jeżeli hostingi faktycznie nakładają takie ograniczenia to nie problem zapisywać to do wielu katalogów. Wiesz może dokładniej ile taki limit może wynosić? Bo na pewno nie każdy hosting go posiada (przynajmniej mnie nie spotkał).

pomysl nad tym aby program mial takze mozliwosc generowania bazy

Oczywiście, że myślałem, ale doszedłem do wniosku, że baza byłaby tylko utrudnieniem. Dla osoby, która chce stawiać kilkadziesiąt stron, tworzenie baz danych byłoby tylko utrudnieniem. Teraz to tylko wrzucasz pliki generatora na serwer, wpisujesz dane i już. Bez żadnych tworzenia baz, ustawiania dostępu...

Obecnie pracuję nad nowymi funkcjonalnościami (głównie tymi co dostałem na PW). Skrypt wraz ze wszystkimi zmianami ponownie zaprezentuję w ciągu kilku dni. ;)

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Parę lat temu robiłem taki myk z podwójnym tłumaczeniem. Nic wielkiego tym nie zwojowałem. Bardzo duży współczynnik odrzuceń. Wylot z indeksu.

Robiłem jeszcze taki numer, że w javascripcie podmieniałem treść na pierwotną - też wyleciało z indeksu, mimo że ludzie nie uciekali tak szybko.

Ale pobawić się można. Potestować googla jak zareaguje dzisiaj.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Parę lat temu robiłem taki myk z podwójnym tłumaczeniem.

Zobacz, że translatory zrobiły od tego czasu pewien postęp. ;)

Wylot z indeksu.

Jesteś pewien, że to wina podwójnego tłumaczenia? U mnie jak na razie trwają testy...

Problem polega nie na jakości translatorów ale na tym że każdy user jak trafi na tą stronę to po przeczytaniu 2 zdań stamtąd ucieka - bo tego się nie da czytać. I jeśli wszyscy tak robią to co Google może sobie o tej stronie pomyśleć ...

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Problem polega nie na jakości translatorów ale na tym że każdy user jak trafi na tą stronę to po przeczytaniu 2 zdań stamtąd ucieka - bo tego się nie da czytać. I jeśli wszyscy tak robią to co Google może sobie o tej stronie pomyśleć ...

Problem polega na tym, że google nie myśli. Postępuje tylko według narzuconego mu algorytmu. Gdyby google znało język polski to ich translator byłby idealny i tłumaczyłby jak człowiek.

Twój ban najprawdopodobniej związany był z innymi czynnikami.

Nigdy nie powstanie dobry translator automatyczny, ze wzgledy na to, ze w naszym jezyku sa przypadki i nie wiadomo w jakiej odmianie slowo ma byc uzyte. Translacja sprawdza sie w miare dobrze w tych jezykach w ktorych nie ma przypadko, z tego co pamietam to dobry efekt jest jezyk francuski -> jezyk angielski.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Problem polega na tym, że google nie myśli. Postępuje tylko według narzuconego mu algorytmu. Gdyby google znało język polski to ich translator byłby idealny i tłumaczyłby jak człowiek.

Słowo "myśli" było tutaj przenośnią. Analizując zachowanie użytkowników, którzy znajdują stronę w wyszukiwarce wchodzą na nią a następnie wszyscy wracają szybko do listy wyników Google może z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że odwiedzana strona nie przedstawia sobą wielkiej wartości.

Oczywiście, włożyłeś już tyle pracy więc przetestuj tę teorie. Pamiętaj tylko, aby nie przelinkowywać z zewnątrz tak wygenerowanego tekstu bo to może wypaczyć wyniki. Postaw x stron i zobaczymy czy tak wygenerowany kontent sie obroni.

Analizując zachowanie użytkowników, którzy znajdują stronę w wyszukiwarce wchodzą na nią a następnie wszyscy wracają szybko do listy wyników Google może z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że odwiedzana strona nie przedstawia sobą wielkiej wartości.
To co piszesz nie jest głupie, bo w linku z SERP'ow mamy:

onmousedown="return clk(this.href,'','','res','1','','0CBQQFjAA')"

Wiec gogle "będzie wiedzieć" czego tyczy kolejne żądanie automatycznie przesłane z danego IP w zdarzeniu onmousedown ....

Innymi słowy to userzy myślą za google... Dlatego takie spamy jak z przedmiotowego "narzędzia" szybko wylatują z indeksu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Słowo "myśli" było tutaj przenośnią. Analizując zachowanie użytkowników, którzy znajdują stronę w wyszukiwarce wchodzą na nią a następnie wszyscy wracają szybko do listy wyników Google może z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że odwiedzana strona nie przedstawia sobą wielkiej wartości.

Ale tego nikt nie ma znaleźć w wynikach wyszukiwania. ;) Jeśli już to wejdzie na taką stronę max. kilka osób dziennie, a to nie jest miarodajne. Równie dobrze strona może być mało ciekawa/amatorska. Wtedy też za to dostanie bana?

Oczywiście, włożyłeś już tyle pracy więc przetestuj tę teorie. Pamiętaj tylko, aby nie przelinkowywać z zewnątrz tak wygenerowanego tekstu bo to może wypaczyć wyniki. Postaw x stron i zobaczymy czy tak wygenerowany kontent sie obroni.

Tak też robię ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności