Skocz do zawartości

Unikalność tekstu z synonimizatora

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem sobie na szybko skrypt który dodaje synonimy, i szczerze mówiąc zastanawiam się czy google teksty z synonimami widzi jako unikalne. Napisałem proste zdanie, który 3 krotnie przeleciało przez synonimka, oto efekty:

Jakiś czasu temu dokładnie był to rok temu, ukradłem samochód, miał cudowny kolor, bo był zielony, pożyczyłem go od wujka, który, bez problemu mi go pożyczył, Jakiś czas później miałem stłuczke, niestety samochód na tym ucierpiał,
Jakiś czasu temu dokładnie był to dzień temu, kupiłem samochód, miał uroczy kolor, bo był szary, pożyczyłem go od wujka, która, bez wahania mi go pożyczył, Jakiś czas później miałem wypadek, niestety samochód na tym ucierpiał,
Jakiś czasu temu dokładnie był to miesiąc temu, pożyczyłem samochód, miał cudowny kolor, bo był buraczkowy, pożyczyłem go od żony, który, bez problemu mi go pożyczył, Jakiś czas później miałem kolizje, niestety samochód na tym ucierpiał,

Czy wielkie G takie teksty potraktuje jako unikalne? Kolejna sprawa czy SWL stałe, przyjmują strony, gdzie tekst jest z synonimmami?

Lepszy opis z synonimami niż bez. Jeżeli chodzi o przyjęcie takiej strony to raczej patrzy się na wartość merytoryczną takiej strony, czyt. rozpatrywanie indywidualne.

Tak nawiasem to szary nie jest synonimem zielonego. :P

Przecież masz prawie to samo

3 x Jakiś czasu temu dokładnie był to rok temu,

3 x , niestety samochód na tym ucierpiał,

wiec słabo ta unikalność wygląda :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No to bardzo kiepski przykład :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

He he dobrze powiedziane, muszę wymyślić jeszcze coś dodatkowo do skryptu, aby wszystkie teksty były bardziej unikalne, niż obecnie, ale z tym będzie gorzej :P Trzeba dorzucić jeszcze większą losowość synonimów.

Już jest lepiej:

Jakiś czasu temu dokładnie był to rok temu, kupiłem samochód, miał beznadziejny kolor, bo był zielony, pożyczyłem go od mamy, która, bez wahania mi go pożyczył, Jakiś czas później miałem wypadek, niestety samochód na tym nie skorzystał,
Jakiś czasu temu dokładnie był to dzień temu, ukradłem samochód, miał beznadziejny kolor, bo był buraczkowy, pożyczyłem go od dziadka, który, bez problemu mi go pożyczył, Jakiś czas później miałem kolizje, niestety samochód na tym ucierpiał,

;)

wydaje mi się ze żaglowanie samymi synonimami to za mało, chyba ze napiszesz artykuł i zrobisz tylko jedna kopie, to może być ok ale jak będziesz chciał żeby twój program dal ci 100 kopi to na sto procent twoje artykuły nie przejdą przez copyscape. lepszy efekt otrzymasz żaglując frazami wtedy będziesz miał więcej unikalnych kopi + taki artykuł będzie można czytać,, technika ta nazywa się SPINNING {|}

Właśnie robię tak jak napisałeś, i z pośród tych fraz zawartych pomiędzy {|} losuje i podmieniam :P

To jest ten tekst z którego aktualnie losuje:

Jakiś czasu temu dokładnie był to {rok|dzień|miesiąc} temu, {kupiłem|ukradłem|pożyczyłem} samochód, miał {ładny|śliczny|brzydki|beznadziejny|koszmarny|uroczy|cudowny} kolor, bo był {czarny|niebieski|różowy|zielony|szary|żółty|buraczkowy}, pożyczyłem go od {babci|mamy|taty|brata|wujka|cioci|dziadka|siostry|żony|teściowej|koleżanki|kole

gi|szefa}, {który|która}, bez {problemu|wahania|oporu} mi go pożyczył. Jakiś czas później miałem {wypadek|kolizje|stłuczke}, niestety samochód na tym {ucierpiał|nie skorzystał}.

Ogólnie z każdego tekstu, chciałbym max 5 unikatów.

{{It|{Usually|Sometimes} it} {can be|is} a {tiresome|difficult|hard} {task|job|chore} {finding|getting|trying to {find|get}} a date {when|while} {on|{you are|you’re} on} {vacation|holiday} and it {can|can also} {be|be just as} {hard|difficult} to find {someone|people|somebody} {to|you can} {communicate|talk} {with|with properly}|{Finding|Getting|Meeting} {a {date|lady}|female company} {on|while on} {vacation|holiday} can be {very {hard|difficult}|{hard|difficult} sometimes}, {especially|particularly} since {you|you will|you’ll} have {a|the} {language|tranlastion} barrier to {tackle|deal with|overcome} {as well|too}}

To np. jest tylko jedno zdanie, napisanie tego kosztuje więcej pracy ale jak się wprawisz to artykuł na 500 slow zrobisz w 5 godzin i masz 100 unikalnych kopi. ja ta technikę stosuje od 3 lat i jest dobrze. i nie musisz pisac żadnego programu bo już jest kilka i to za darmo.Pozdrawiam

@Tomekmiodek

To 10x bardziej wygląda na unikalną treść niż przykład w pierwszym poście, z tego względu, że losy niemal z każdego wyrazu w zdaniu. W języku angielskim to nie problem bo to język synonimów, gorzej w polskim. Ja na waszym miejscu pokombinował bym jeszcze z szykiem, jak da radę. Raz wyraz z przodu, a raz z tyłu. Wtedy to będzie prawdziwy unikat :P

Co do pytania to pamiętam jak niedawno jeszcze G pisał unikaj dokładnie takich samych treści. Teraz pisze unikaj dokładnie takich samych lub bardzo podobnych treści czyli coś tam robią ale raczej robot nie wykryje takiej mieszanki jak powyżej. Człowiek na pewno, może dać filtra lub bana. Nigdy nie wiadomo ;)

Wydaje się, że największą unikalność gwarantuje użycie Safiro który umożliwia użycie kilku wersji tego samego zdania, jakby tego było mało, że synonimy. Aczkolwiek jeśli się przyłożysz to w zwykłym mikserze wiele zdziałasz. Safiro wymaga jednak walki z tymi znacznikami <ver> </ver> <row> </row> ... :wacko:

Właśnie napisałem tekst aktualnie ma 5k znaków z synonimami, i praktycznie każdy tekst wyjściowy różni się bardzo od oryginały. Tych synonimów jest bardzo dużo, praktycznie każde słowo ma ich po kilka. Sprawdzałem unikalność tekstu, dodając go na dwie strony i podobieństwo wyszło mi na poziomie 63.46%.

Czy dobrze, czy źle ciężko mi powiedzieć. Czasami wychodzą teksty gdzie ich podobieństwo wynosi ok 46.51%.

Problem, jak ktoś wspomniał, leży w synonimach, a nie w mieszarkach. Wystarczy dać po 2-3 synonimy do każdego wyrazu i masz mnóstwo unikalnych tekstów. A jak będziesz losował co 4 wyraz to wiadomo, że będzie ich mało.

Tomekmiodek 5 godzin po dojściu do wprawy? Bez przesady. Artykuł pod mieszarkę o długości ponad 1000 znaków tekstu wynikowego, gdzie 80 - 90% wyrazów ma synonimy zajmuje mi 1 - 2 godzinki (w języku polskim).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności