Skocz do zawartości

Unikalność tekstu z synonimizatora

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Problem, jak ktoś wspomniał, leży w synonimach, a nie w mieszarkach. Wystarczy dać po 2-3 synonimy do każdego wyrazu i masz mnóstwo unikalnych tekstów. A jak będziesz losował co 4 wyraz to wiadomo, że będzie ich mało.

Tomekmiodek 5 godzin po dojściu do wprawy? Bez przesady. Artykuł pod mieszarkę o długości ponad 1000 znaków tekstu wynikowego, gdzie 80 - 90% wyrazów ma synonimy zajmuje mi 1 - 2 godzinki (w języku polskim).

No to nie zla lipa będzie, w 2 godziny to ja pisze artykuł na 500 slow. a spinn to następne 5h. To nie polega na mieszaniu synonimami tu trzeba mieszać całymi frazami i zdaniami żeby mieć jakiś zadowalający efekt. Ale od razy tu chce napisać ze ta technika marketingu jest bardzo dobra jak promujesz produkt, jak robisz to zęby pozyskać linki to tracisz czas.

Najlepszą unikalność miałem wtedy, gdy artykuł miał 15 zdań, a każde zdanie miało 5 różnych wersji do wylosowania. Jak do tego nałożyłem synonimowanie wyrazów i fraz, to taki jeden projekt wystarczy na wszystkie istniejące precle i te co jeszcze powstaną. :D

Eksperyment Discover.pl

safiro dla mieszania zdań dobrze się nadaje, szczerze nie wiem czy jest jakikolwiek inny który to oferuje choć sporządziłem krótką ich listę

Czym sprawdzasz stopień podobieństwa
Narzędziem do sprawdzania duplicate content jest tego multum w internecie.

Takie co by pokazywało w procentach za wiele nie znam,

jedynie ten, ale sprawdza całe strony w internecie

a chodzi tylko o analizę miksowanych precli z wyrażeniem procentowym ich podobieństwa

te stopnie unikalnosci sa takie male poniewaz jest podobna liczba wyrazow

jesli kazdy wyraz ma 1 synonim to jakby nie wygenerowal bedzie taka sama liczba zdan oraz taka sama liczba wyrazow zdaniu.

po to wlasnie stosuje sie rozne wersje zdan

piszesz jedno zdanie

piszesz inna wersje tega samego zdania. tak dla pewnosci aby liczba zdan byla inna

majac 10 zdan (kazde po 2 wersje) masz tekst wynikowy na 10-20 zdan

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

majac 10 zdan (kazde po 2 wersje) masz tekst wynikowy na 10-20 zdan

a mi się zawsze wydawało, że jeżeli masz 1 zdanie w dwóch wersjach to wygenerowane będzie nadal 1 zdanie. i z tego co pamiętam z matematyki, to jeżeli to wszystko przemnożysz przez 10, czyli 10 zdań po 2 wersje to nadal będziesz miał 10 zdań. :(

Co do unikalności to w/g mnie o wiele łatwiej jest ją osiągnąć miksując dobrze przygotowany tekst z wieloma synonimami, niż pisanie tego z palca.

pisząc np. 50-ty tekst na ten sam temat zaczynasz używać tych samych sformułowań a nawet zdań.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

a mi się zawsze wydawało, że jeżeli masz 1 zdanie w dwóch wersjach to wygenerowane będzie nadal 1 zdanie.

a mi sie wydaje ze nie przeczytales mojego postu uwaznie ;)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Wszystko zależy od długości artykułu oraz umiejętności użytkownika w posługiwaniu się synonimami. Prawidłowo zsynonimizowany tekst to taki, po którego przeczytaniu nie jesteś w stanie rozpoznać że zostały użyte synonimy do wygenerowania jego. Wszystko ma być z sensem i poprawne gramatycznie. Jak dożucisz dodatkowo możłiwość miksowania poszczególnych zdań to taki tekst staje się naprawdę mocny oczywiście przy zachowaniu sensowności artykułu i poprawności gramatycznej. Do tego nadaje się bardzo dobrze safiro aby takie teksty generować, jednak jak mówię wszystko zależy w gestii osoby synonimisującej te wpisy. Jeżeli poświęci troche czasu to ma z tego korzyści i odpowiedni efekt, jeżeli pójdzie na łatwiznę to ma taki sam sheet w efekcie jak by z tego synonimizatora nie korzystała ta osoba.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności