Skocz do zawartości

Jak katalogować zaplecze?

Robbieriviera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakimi katalogami wzmacniać zaplecze, skoro 90% wartościowych katalogów (w tym 99% SEO-Ków) odrzuca strony zapleczowe?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Wszystko zależy właśnie od tego, co rozumiemy pod hasłem 'zaplecze'... Jak masz na myśli jakieś dmozy, kopie wiki i inne 'śmieci' to rzeczywiście będziesz miał z tym problem. Jeżeli jednak zaplecze to strony tworzone pod usera, na których można wstawić linki to tutaj nie ma problemu...

I jeszcze jedno: nie tylko seokatalogi istnieją na świecie i linki można zdobywać także w inny sposób :)

Spółki | Prawo | Sąd

A może zrobić takie zaplecze żeby moderowane seoki akceptowały je ?

Staram się właśnie takie robić na początku było ok, ale ostatnio dość często dostaję maile: "Strona www.xxx.xx został usunięta"

Mimo, że wpis posiada unikalny opis, a teksty na www są mojego autorstwa

Przypuszczam, że problemem może być fakt, że tych stronek jest dużo i po linkach w stopce poznają, że to moje lub po prostu prowadzą działalność konkurencyjną w tej samej branży - finanse i ubezpieczenia (a kokurencja b. duża:))

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Rób po prostu strony lepszej jakości i dawaj do nich unikalne opisy. Czasem pomaga też info do moderatora np "opis jest unikalny. Strona NIE JEST stroną zapleczową". No chyba, że wyraźnie wygląda jak zaplecze :)

Wszystko zależy właśnie od tego, co rozumiemy pod hasłem 'zaplecze'... Jak masz na myśli jakieś dmozy, kopie wiki i inne 'śmieci' to rzeczywiście będziesz miał z tym problem. Jeżeli jednak zaplecze to strony tworzone pod usera, na których można wstawić linki to tutaj nie ma problemu...

I jeszcze jedno: nie tylko seokatalogi istnieją na świecie i linki można zdobywać także w inny sposób :)

Żadne dmozy, kopie wiki i inne 'śmieci' - tylko i wyłącznie oferty partnerskie, ale opisane i wykonane w przyzwoity sposób, natomiast ad. SEO-ków, jako jedyne są w miarę szybko moderowane i posiadają moc, nie trzeba długo czekać na indeksację, natomiast dodawanie do innych katalogów np. freeglobes, hurricane mija sie z celem - jak widzę "Twoja strona jest na 1084 w kolejce do moderacji" to mi się słabo robi, a płatność 10 PLN za wpis to przesada.

SWL-i nigdy nie stosowałem i nie zamierzam:)

Ogólnie przydałaby się lista katalogów, w których wpis jest akceptowany lub odrzucany w ciągu 30 dni

Rób po prostu strony lepszej jakości i dawaj do nich unikalne opisy. Czasem pomaga też info do moderatora np "opis jest unikalny. Strona NIE JEST stroną zapleczową". No chyba, że wyraźnie wygląda jak zaplecze ;)

Będę musiał się przyłożyć bardziej, w sumie każdą zapleczówkę dopracowuję przez tydzień i wszystkie są tematyczne, problemem są tylko linki ciągle do tych samych stron:)

SWLe są bardzo przydatne i głupio z nich rezygnować ;p i właśnie przede wszystkim są dobre do linkowania zaplecz, wpisów w katalogach ... !

A co do linkowania zaplecza pod SWL to można albo przeznaczyć część mocy na indeksacje tego zaplecza, albo użyć jakiś katalogerów typu publiker, albo adderek xanna (tanio i nie trzeba serwera :hmmm:) chociaż lepiej zainwestować w swoją dodawarkę do webmini i liste tych katalogów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności