Skocz do zawartości

Wiek domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Co zrobić żeby pokazywało wiek domeny? Znalazłem posty o tym, że jej wiek ma znaczenie przy pozycjonowaniu. Mam dwie domeny i używając np. SeoQuake nie pokazuje mi ich wieku. Czy mogę w jakiś sposób wpłynąć żeby archive.org je uwzględniał? Jedną z domen mam prawie dwa lata a z tego co wiem to wcześniej też była zarejestrowana.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Wiek domeny ma znaczenie a nie jego pokazywanie.

Raczej masz mały wpływ na archive.org.

Pozdrawiam,

Mariusz

edycja - literówka

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Wg mnie nie da się sprawdzić wieku domeny.

Oczywiście możesz sprawdzić w nasku jej datę utworzenia ale rejestracja to jedno a jej pierwsze zindeksowanie to drugie.

Nie wiem co rozumiesz przez "pokazywanie wieku domeny". Zawsze możesz napisać z stopce strony: Copyright 2010 :-p

Co do archive.org to poczytaj sobie faq

/l~~$

Nie wiem co rozumiesz przez "pokazywanie wieku domeny". Zawsze możesz napisać z stopce strony: Copyright 2010 :-p

Chodziło mi o pokazanie wieku domeny przy sprawdzaniu np. SeoQuake-em.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

• 2 tygodnie później...

A ja mam takie ciekawe doświadczenie. Mam bardzo starą domenę na której kiedyś dawno temu wrzuciłem kontent. Kontent nie był unikalny ale relewantnie przelinkowany. Wskoczyła bardzo wysoko na parę miesięcy. Ale potem spadła gdzieś na koniec indeksu (pewnie przez zduplikowany kontent). Mimo to, przedłużałem ją ciągle i tak chyba po 3 latach wróciła do łask. Nie jest to już tak wysoka pozycja jak kiedyś ale całkiem przyzwoicie. Ostatnimi czasy jest trochę słabiej ale i tak nieźle jak na domenę na której praktycznie od 5lat kontent się nie zmienił. Linków od tego czasu raczej ubyło - zniknęło już wiele stron które na nią linkowały.

Podsumowując, dochodzę do wniosku, że G daje jakiś bonus starym domenom.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Archive cos ma zadyzke od jakiegos roku. Mam domene mocno linkowana - zdobyla nawet PR5, ma ponad rok czasu (a domena nawet z historia, bo pierwsza rejestracja w 2007r), a w archive do tej pory jej nie mam.

Starsze domeny sa na pewno w pewien sposob premiowane, bo na niektore frazy siedza stare domeny mimo, ze nie maja zbyt duzo linkow lub sa totalnie zapomniane.

Mam do Was tez przy okazji inne pytanie. Czy ktos zauwazyl ile czasu musi minac, zeby Google przestalo premiowac stara domene. Zauwazylem fajna domenke z dluga historia. Wlasciciel olal sprawe i juz od jakiegos miesiaca strona przestala dzialac, do wygasniecia domeny zostalo jeszcze 2tyg., no ale pozniej jest jeszcze miesieczny okres blokady. Suma sumarum domena nie bedzie dzialac z 2,5mc i sie zastanawiam, czy jeszcze mi sie uda skorzystac co nieco na jej mocy.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności