Skocz do zawartości

Wiek domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Moja jedna domena ma prawie dwa lata, a wcześniej też była zarejestrowana. Dlatego zastanawiałem się czy mogę jakoś wpłynąć na Webarchive.

A odnośnie pozycjonowania. Takie moje spostrzeżenie. Sporo osób uważa, że liczą się linki i wiek domeny. Ja nie mam za długiego doświadczenia w pozycjonowaniu ale nie do końca się z tym zgodzę.

Mają one duży wpływ ale tych ważnych czynników jest co najmniej kilka. Ostatnio założyłem swój pierwszy katalog stron. I muszę powiedzieć, że jestem rozczarowany poziomem dodawanych wpisów. A ich jakość ma według mnie większe znaczenie niż wiek domeny.

Podam przykład. Są dwie strony. Jedna z kilkuletnią historią i kilkoma tysiącami BL. Druga strona ma kilka miesięcy i prawie 20 razy mniej BL a mimo to jest znacznie wyżej w wynikach wyszukiwania. Choć znam i odwrotne sytuacje. Reasumując wiek ma pewien wpływ, ale mam wrażenie że czasami jest mocno przeceniany.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Podłącze się pod temat . Pozytywny wpływ starej domeny na pozycję jest na pewno niezaprzeczalny. Co jednak jeśli domena nie ma ciągłości w rejestracji?

Czyli np. z archive wynika, że została zarejestrowana w 2001 roku (2 lata) i dopiero 2009 ponownie.

Jestem ciekaw wyników.

multikonto

Mam do Was tez przy okazji inne pytanie. Czy ktos zauwazyl ile czasu musi minac, zeby Google przestalo premiowac stara domene.

Az takich testów nie robiłem ale mam domenę, która przez 3 lata siedziała w topie. Potem wykrzaczyła mi się baza więc strona przez poł roku była dla google'a czytsą kartką. Efekt z top 5 zleciała na top 8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności