Skocz do zawartości

Jaki wybrać silnik forum?

AudioBas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No to mam problem :(

vBiuletyn czy IPB...

IPB kosztuje 505 zł licencja

vbulletin jeszcze nie wiem.

Ale kasa to nie wszytsko, chodzi mi o coś sprawdzonego.

Ponoć vbulletin ma gorszę polskie wsparcie techniczne....

I bądź tu mądry :(

Ja od siebie polecę vBulletin w tej chwili licencja na forum vBulletin 4.0 kosztuje 195$ x 3,36 = 655,2 PLN / 135 euro x 4,11 = 554,85 PLN / 125 funtów x 4,96 = 620 PLN | kurs z google z 02.06.10. Jednak widać jak waluty skaczą euro wczoraj jeszcze 4,09 stało. W przyszłości warto zastanowić się na vbseo, kosztuje 149$. Ostateczny wybór podejmiesz już sam. Dodam tylko że vb 4.0 jeszcze nie jest dopracowane w 100%, dlatego siedzę jeszcze na 3.8.5.

Jeśli w zeszłym roku wybrałbym vbulletin obecnie IPB jest zdecydowanie do przodu w sumie pod każdym względem, vb 4.0 to chyba pomyłka bo co chwile błędy.

Oczywiście samemu trzeba porównać, ale biorąc pod uwagę dodatki do ipb jak ip.content to nie ma o czym rozmawiać :(

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Ja tam polecam z darmowych MyBB, głównie za szybkość skryptu i małą "pazerność" na zasoby :(

Ale jeżeli to poważne i dobre forum to polecam płatne rozwiązania typu IPboard

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

od wersji vBulletin 4 jest to totalnie na nowo napisany skrypt, do którego większość wtyczek jak i szablonów nie "pasują"

Czwórka wydana została zaledwie pare miesięcy temu, potrzeba czasu by cieszyła się chociażby podobnej ilości szablonami co np. 3.8

Generalnie IPB biorąc pod uwagę relacje ceny do "jakości" jest korzystniejsze w zakupie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności