Skocz do zawartości

CMS na portal o mieście

slaymer

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, mam zamiar robić portal o swoim mieście taki mydło i powidło: zdjęcia, arty, forum, ogłoszenia itp. jaki darmowy (bo wiem ze najlepszy to pisany na zamówienie) skrypt cms wykorzystać? Który wg was by był najlepszy do zarządzania i pozycjonowania? WP, Joomla, php-fusion? czy coś innego?

pozdrawiam

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Drupal, który został wdrożony np. na https://emito.net lub https://purepc.pl

Tu masz porównanie tych CMS-ów o których wspomniałeś + Drupala : https://madein3w.blogspot.com/2009/05/jaki-...-fusion-vs.html

Jeśli chodzi o łatwość pozycjonowania to zależy od zainstalowanych wtyczek. Wiem, że do WP, Drupala, Joomli są takie. Wp ma nawet ich najwięcej, ale moim zdaniem WP to system po blogi, Joomla pod proste portale a Drupal pod zaawansowane np. portal + forum + system blogowy + ogłoszenia + katalog + galeria + portal społecznościowy + mikroblog najłatwiej zrobić jest w Drupal.

Drupal pod zaawansowane np. portal + forum + system blogowy + ogłoszenia + katalog + galeria + portal społecznościowy + mikroblog najłatwiej zrobić jest w Drupal.

Na Joomli też to zrobisz. Prosto, z odpowiednimi komponentami.

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

@Duże portale też na nim można robić z powodzeniem

:)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak chcesz portal to wybierz skrypt z dużą ilością dodatków jak np. Joomla.

WP na portal niestety ale nie nadaje się za bardzo mimo sporej ilości rozszerzeń. Wiem że każdy inne będzie miał zdanie na ten temat ale ja mówię tu o profesjonalnym podejściu do systemu portalowego a nie jego namiastce.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

A ja proponuje zapoznać się ze smodCMS autorstwa Marcina W.

Zalety:

- na licencji opensource

- czytelny kod

- wsparcie samego twórcy na forum

- łatwość tworzenia grafiki

- nieduży, łatwy w użyciu

- już czwarta wersja oprogramowania i cały czas się rozwija

Wady:

- mało popularny (chociaż to może być zaleta)

Wszystko o dachach, a także kredyty oraz posadzki

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Jeśli ma to być portal z prawdziwego zdarzenie, a nie "portal" jakich wiele to tylko dobrze przemyślane dedykowane oprogramowanie. Wszelkie wdrożenia dupali, ziomali itd nadają się na serwis "kółka obieraczek pierza w koziej wólce".

Wdrożenia kalibru https://drupal.org/whitehouse-gov-launches-...gages-community wymagająz jego bardzo dobrej znajomością i pewnie niewiele drupala zostaje w nim samym :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pewnie, że dedykowane najlepsze, ale wystartować chciałbym na czymś darmowym, a z biegiem czasu, postępem i umięjętnościami, zakupić jakiegoś cms 'pode mnie'. No i podejrzewam, iż mam troszkę mniejszy budżet niż Barack :)

dziękuje wszystkim za rady. pewnie będę joomlował.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Najlepiej znam się na wordpresie, więc będę go zachwalał. Gdybym ja miał robić serwis o mieście, to jedyną inwestycją byłoby zainwestowanie w zaawansowany szablon pod niego i tyle :) Joomla jest według mnie mniej intuicyjnym skryptem i dość ciężkim, ale też ma dużo atutów :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności