Skocz do zawartości

CMS na portal o mieście

slaymer

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że wielkimi krokami zbliża się WordpPress 3.0 tako polecałbym właśnie to rozwiązanie.

Na razie jest niestety w wersji Relase Candidate więc jeszcze bym z nim poczekał.

Joomla także spełni twoje wymagania tylko włącz cache bo przy 2-3k uu potrafi zajechać konto w nazwa.pl

Najlepiej znam się na wordpresie, więc będę go zachwalał. Gdybym ja miał robić serwis o mieście, to jedyną inwestycją byłoby zainwestowanie w zaawansowany szablon pod niego i tyle :)Joomla jest według mnie mniej intuicyjnym skryptem i dość ciężkim, ale też ma dużo atutów :)

Ciężkim skryptem był Mambo, joomla już jest względnie lekka. Oczywiście jeśli nie przesadzi się z komponentami i modułami :D

można też pomyśleć nad JomSocial, teraz liczą się portale społecznościowe, samo forum to za mało

z tego względu podany przeze mnie przykład Dolphin7 dobrze się w ten nurt wpisuje, ma duużo funkcji

do niedawna jego cena nie schodziła poniżej 1000 dolców, zmieniała się polityka firmy

w tej chwili możesz mieć nawet za darmo, jeśli pozostawisz stopkę

Co do JomSocial, wyszukałem sobie kiedyś templaty:

https://demo.templateplazza.net/comuna3_jom...1&Itemid=74

https://demo.gavick.com/joomla15/nov2009/

Dla mnie WP nie jest takim złym rozwiązaniem, zobaczcie sobie na przykład gadzetomania pl

Portalik postawiony na WP, a myślę że jest dość popularny, sam go przeglądam czasem nawet kilka razy dziennie.

Częstotliwość upadowania jest ważnym czynnikiem, ale żeby klepać kilka newsów dziennie trzeba mieć redakcję.

• 3 tygodnie później...

Joomla będzie bardzo dobra na portal. Jest cały czas rozwijana, posiada ogromną ilość dodatków. Nie jest prawdą, że jest dość ciężkim skryptem - wystarczą chęci ;). A w razie gdyby trzeba było zrobić portal wielojęzyczny to też nie ma żadnego problemu.

Pozdro

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

ja bym wybrał joomlę, ale co wordpressa to nie umiem powiedzieć - gdyby to było możliwe, to wolałbym wordpressa ze względu na przyjazność, ergonomię pracy, łatwość obsługi itp.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Moja opinia będzie pewnie odosobniona ale wszelkie joomle-sroomle nadają się co najwyżej na postawienie takiej samej strony jak tysiąc innych, a wszelkie dostosowanie do potrzeb to pain in the ass :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności