Skocz do zawartości

Błąd 404 po kliknięciu na kategorię

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno zainstalowałem otwarty mini.

Miałem małe problemy z instalacją ale już się uporałem.

A teraz gdy kliknę na kategorię, podkategorię lub "więcej" pod kategoriami pojawia się błąd 404.

Co zrobiłem nie tak?

Dodam że skrypt pracuje na hostingu cba.pl

Proszę o pomoc.

Być może serwer nie obsługuje mod rewrite. Sprawdź, czy przy wyłączonych "przyjaznych linkach" w panelu katalogu, nadal występuje problem.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

W panelu administratora katalogu w sekcji "Wygląd -> treść bloków" w bloku "blok_menu" zmień wpisy:

<a href="/inf.html" class="in_link_home_cat">Regulamin</a><br />

na

<a href="/index.php?a=inf" class="in_link_home_cat">Regulamin</a><br />

Podobnie dla najpopularniejszych (nie wiem jaki parametr masz dla tej podstrony, bo w standardowej instalacji nie widzę takiej podstrony). Możesz to sprawdzić w pliku .htaccess. Przykładowo dla mapy stron w .htaccess masz wpis:

RewriteRule ^mapa\.html$ index.php?a=mapa [L]

a więc parametr "a" ma wartość "mapa" (bo "index.php?a=mapa"). Sprawdź w pliku .htaccess jaką wartość przyjmuje parametr "a" w wierszu, gdzie jest słowo "najpopularniejsze" i w panelu admina w bloku menu wpisz zamień wiersz dotyczący odnośnika do strony najpopularniejsze na:

<a href="/index.php?a=TU_WSTAW_WARTOSC_PARAMETRU_A_Z_HTACCESS" class="in_link_home_cat">Najpopularniejsze</a><br />

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności