Skocz do zawartości

Koniec świata 2012

vader1706

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Herkules, ja o wiarze dyskutuje jako że jestem niewierzacym. Chrzest i komunie owszem mam, jest to narzucone przez rodzine lecz bierzmowania nie mam z własnego wyboru. Szanuje religie każdego człowieka bo to jego wybór jednak księża dla mnie już od dawna nie mają nic wspólnego z "wysłannikami boga". Każdy ma prawo wierzyć w co chce ani ja ani nikt inny mu tego nie zabroni. Lecz patrze na wiare z innego punktu. Poprzyj mi dowodami że Jezus był że zmartwychwstał. I załataj dziury w biblii. 50% Chrześcijaństwa to bujda a reszta to nie domowienia i tajemnica.

Usługi dla pozycjonera

Forum dla palaczy o e-papierosach i produktach ułatwiających życie;)

Na temat wiary nie ma co dyskutować bo każdy ma swój rozum i każdy sam powinien podejmować własne wybory. @DlaSeo.eu nikt nie pokaże Ci żadnych dowodów, ani katolik, ani buddysta ani muzułmanin. Jak można mieć dowody na coś czego nie ma? Wiara - przecież sama nazwa wskazuje na to, że trzeba wierzyć w coś czego nie ma. Jeżeli byłyby na to jakieś dowody to nie byłaby wiara tylko FAKT. Pamiętacie Kaszpirowskiego? Podobno przez tv przekazywał energię. Myślicie, że mało osób w to wierzyło? Ja widziałem katolików (tak katolików), którzy wystawiali ręce na przekaz energii. Pewnie za 1000 lat ktoś napiszę o tym jakąś książkę, obmyśli hierarchię i założy kościół wyznania Kaszpirowskiego - no bo przecież był dla nich bogiem - leczył ich swoją energią. Tak samo co do Jezusa - taka postać mogła istnieć na prawdę, mógł posiadać jakąś wiedzę jak zamienić wodę w wino itd. Czy na prawdę nikt nigdy nie widział jak magicy wyjmują królika z kapelusza? Przecież w tamtych czasach dla ludzi którzy nie potrafili czytać i pisać to były isnte cuda. A że znalazł się już wtedy ktoś kto obmyślił dobry plan marketingowy jak takiego człowieka wypromować to ludzie wierzą w to do dzisiaj.

PS.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Herkules, ja o wiarze dyskutuje jako że jestem niewierzacym. Chrzest i komunie owszem mam, jest to narzucone przez rodzine lecz bierzmowania nie mam z własnego wyboru. Szanuje religie każdego człowieka bo to jego wybór jednak księża dla mnie już od dawna nie mają nic wspólnego z "wysłannikami boga". Każdy ma prawo wierzyć w co chce ani ja ani nikt inny mu tego nie zabroni. Lecz patrze na wiare z innego punktu. Poprzyj mi dowodami że Jezus był że zmartwychwstał. I załataj dziury w biblii. 50% Chrześcijaństwa to bujda a reszta to nie domowienia i tajemnica.

chrztu i komunii również możesz się zrzec

No to panie Blake..

1. Znajomy, który jest księdzem jest nim już około 5 lat (ten który twierdzę, że może jest gejem). Nie, nie złapałem go w łóżku z chłopakiem, ale blond włoski na głowie kręcił do ramion i miał chód jak panienka.

Chód jak panienka? ja też miałem blond włoski do ramion (a teraz jestem łysy)..czyli domysł bez uzasadnionych podstaw zwykła totalna PLOTKA..przecież nie każdy musi ruszać z lewej nogi, jak musztra..

3. Niedoszły ksiądz, czyli ten z którym piłem wino z gwinta to kolega z zakonu w/w osoby, który miał już ustaloną datę święceń.

Miał ale ich nie miał, czyli student który nie ma magistra, nie jest absolwentem, uczelni wyższej, a ja piłem wino w samym Asyżu z franciszkanami a kolacji wielkanocnej, mało tego jeden z księży był murzynek, i śpiewał w swoim języku..

ISTNE ZŁO! !!!

Co za bzdety każdy ksiądz prowadzący kościół narodowy wystawia rachunki ..pisałem dokładnie, że to był pastor czyli ksiądz narodowy, poczytaj sobie, jak prowadzą oni kościół jak DG!!! (ale to pewnie też dla ciebie NIEWIEDZA)

Przecież nikt ci nie każe otwierać drzwi, i dawać 50 zł, za to, że zjawi się w twoim domu, więc po co oceniasz wizytę duszpasterską? Znam takich księży, co nie biorą kopert w takich sytuacjach..ale jak zawsze..

atakować wiarę i księży najłatwiej..

Wiarą nie jest ksiądz, ale nie wolno obrzucać ich swoimi spostrzeżeniami (domysłami, 90% informacji to "Domysły")

Używane są zwroty słyszałem, ale nie widziałem, domyślam się, no ale jak miał długie włosy i od 5 lat jest księdzem, to jest geyem, no i po chodzie to się sprawdza..no większego absurdu dawno nie słyszałem..

Nie rób za materac, jak popularne mohery, skoro nie wiesz, to nie oskarżaj, bo plotkujesz i sam wielokrotnie wspomniałeś DOMYSŁY!!!

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Hmm, nie wiem do czego zmierzasz i co chcesz udowodnić. To, że chyba jest gejem było w odpowiedzi do kogoś innego na temat tego, że poradzi sobie z ukrywaniem kochanek na plebanii. Czy jest czy nie to już mniejsza sprawa bo nie chodziło o to (nawet jeżeli jest to jest to jego sprawa). Chodziło bardziej o to jak traktował matkę i o to, że nie ukrywał z jakiego powodu został księdzem.

Co do niedoszłego księdza to nie wiem w ogóle w czym masz problem? Czy to wnosi cokolwiek innego do tego tematu? Czy był księdzem w chwili kiedy piłem z nim wino czy za 3 miesiące? Przecież pisałem, że dowiedziałem się ciekawych rzeczy od niego, bo chyba 7 lat w tym zakonie był i nie ważne czy był już księdzem czy jeszcze nie. Chyba, że masz problem w tym że jak nie był księdzem to pił wino bo nie rozumiem? Myślisz, że księża nie piją? To co powiesz na to jak parafianie znajdowali pijanego proboszcza na schodach przed parafią bo nie był w stanie dojść do domu wracając z pokera? I to akurat działo się w parafii mojej teściowej, której bliżej do fanatyzmu religijnego niż (mam nadzieję) Tobie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy ja wiem, czy ona taka zła jest ;) trochę światła, pewnie komputerowa edycja, ale i bez tego..mógłbym :P to zależy, jakie kto ma parametry i co sobie ceni..;)

z10941757Q,Marta-Grycan-.jpg

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• 3 tygodnie później...

Cywilizacyjnie to już żeśmy się cofnęli do średniowiecza

Nie wiem, może przysnąłem na historii ale w średniowieczu chyba nie mieli telefonów, aut i google chyba nie było.

Oczywiście mogę się myli.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności