Skocz do zawartości

Duplicate content

shorcik

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nie mówmy o innych czytnikach i 500 kopiach, weźmy jeden konkretny przypadek... np. jest strona A i ma na podstronie c artykuł, strona B bierze ten artykuł c i w Top dziesięć następuje podmiana strony c albo druga druga nie może tam się pojawić lub pojawia się znika, albo jeszcze inaczej ląduje w suplemencie.... nie możemy tego zjawiska nazywać sobie zjawiskiem powielonej treści? dlaczego? Przecież to zjawisko występuje.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ale co mi pokażesz... opisy, cytaty.. które tutaj nie mają nic do tematu... bo skąd będziesz wiedział od jakiej ilości niezmienionego tekstu jest to brane pod uwagę? 80% strony, a może 51%? znasz algorytm bo ja nie. Przykłady już podawałem... jak to dotyczyło moich stron, teraz tego problemu już nie mam a nie pilnuję innych. stron.

Przykład:

Aby pokazać najbardziej trafne odpowiedzi, pominięto kilka bardzo podobnych stron do tych 2 już wyświetlonych.

Jeśli chcesz, możesz powtórzyć szukanie we wszystkich stronach wraz z pominiętymi wcześniej.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ale co mi pokażesz... opisy, cytaty.. które tutaj nie mają nic do tematu... bo skąd będziesz wiedział od jakiej ilości niezmienionego tekstu jest to brane pod uwagę? 80% strony, a może 51%? znasz algorytm bo ja nie.

skoro kobpie wiki czy kopie dmozów opisow gg czy baz piosenek ktore są 100% kopiami są w indexie google to raczej coś to mówi

Marketing internetowy dla firm

Widzisz, tak jest zatwierdzony w swojej teorii, że nie przeczytałeś co napisałem. Czy ja pisałem o indeksacji? Jak również nie odpowiedziałeś na moje pytanie, czy takie zjawisko o którym napisałem nie można tak nazywać? Przecież strona wyleciała za powieloną treść..

Mar.

nie wiesz za co storna wyleciał to raz bo ci google nie napisało powodów wylecenia strony, DC istnieje w obrębie jednej domeny tą sama treśc mozna powielać na innych serwisach bez żadnych "obaw"

zobacz sam co to jest jak nie DC ? https://www.google.pl/search?hl=pl&neww...q=&gs_rfai=

Tak, nie wiem i Ty też nie wiesz czy to było za DC, to są moje przypuszczania, strona wróciła po tym jak zgłosiłem kradzież treści, więc wg. Ciebie nie istnieje, a ja uważam, że tak, bo spotkałem się z tym nie tylko raz.

EDIT.

Czego dowodzi pokazany link, że jedno zdanie może występować w kilku miejscach? A ja pisze, o całych artykułach, kopiowaniu całych podstron.

Mar.

DC OSŁABIA MOC linków wychodzących, żeby raz na dobre zakończyć tą odwieczną głupia dyskusję na temat istnienia dc zrobie porządny test nie z opisami a postawie 50 zaplecz na unikalnym tekście i 50 na chamskim dc linkowanie tylko miedzy soba + do jednej pozycjonowanej strony (strona będzie odpowiednio dc i unikalny content) będą pod tą samą frazę i zobaczymy która bedzie wyżej w wynikach? Która się szybciej zindeksuję? Która lepiej wejdzie do indexu.

Jakieś poprawki?

Jeżeli chodzi o testy na DC to spotkałem z kilkoma przypadkami:

- Strona A linkuje do strony B (taka sama treśc stron, ban poleciał na którąś z domen)

- Mocno linkowana strona A bierze artykuł ze strony B (prawie w ogóle nie linkowanej). Artykuł jest na bardzo dalekiej pozycji, na główne frazy.

Myślę, że DC istnieje, ale tylko w szczególnych przypadkach, bo np. z kopiami opisów, cytatów problemów nie miałem.

Edyta: rozwinięcie skrótu wyrazu:)

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

...

Czego dowodzi pokazany link, że jedno zdanie może występować w kilku miejscach? A ja pisze, o całych artykułach, kopiowaniu całych podstron.

no to prosze:

https://www.google.pl/search?q=Dzi%C4%99ki+...lient=firefox-a

naprawdę takich przyłdów znam stetki a jak myślisz skad porównywarki biorą teksty ?

Zakładając Twoją teorię, że DC nie istnieje po co Google przy skopiowanych artykułach, gdzie konkretne strony to prawie całkowita kopia treści wyświetla coś takiego:

Aby pokazać najbardziej trafne odpowiedzi, pominięto kilka bardzo podobnych stron do tych 7 już wyświetlonych.

Jeśli chcesz, możesz powtórzyć szukanie we wszystkich stronach wraz z pominiętymi wcześniej.

https://www.google.pl/search?sourceid=chrom...tow%C4%85%3F%22

Mogłoby po prostu wyświetlić wszystkie wyniki na dalszych miejscach? Po co więc filtruje kopie?

Google jak najbardziej rozpoznaje kopie i podobne artykuły, ale jaki to ma wpływ na moc podstron to bez testów możemy tylko zgadywać - każdy będzie się trzymał swojej wersji. Jedno jest pewne - kilkakrotnie lepiej indeksują się serwisy z unikalnymi treściami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności