Skocz do zawartości

Statystyki dla wielu serwisów

koniq

Rekomendowane odpowiedzi

koniq bez nerwów :) mnie też pierwsze co przyszło na myśl to stat.pl i zapodanie statów podstron osobnym serwisom, ewentualnie stat biznes gdzie zdaje się jest funkcja do wprowadzania wielu serwisów

ale stat.pl nie chcesz więc do rzeczy...

tak mi się wydaje że możesz napisać sobie funkcję i umiescić w każdym serwisie

$db = mysql_connect("localhost", "user", "pass");
$dbi = mysql_select_db("baza", $db);

function co_lazi_po_serwisie() {

$host_url = "$_SERVER[HTTP_HOST]";
$host_uri = "$_SERVER[REQUEST_URI]";
$url = "" . $_SERVER[HTTP_HOST] . "" . $_SERVER[REQUEST_URI] . "";
$skad = "$_SERVER[HTTP_REFERER]";
$data = time();
$agent = "$_SERVER[HTTP_USER_AGENT]";
$ip = "$_SERVER[REMOTE_ADDR]";
$host = gethostbyaddr("$ip");

// zapisujesz dane do bazy w taki sposob w jaki Ci odpowiada, np. tak jak ponizej albo coś bardziej rozbudowanego

mysql_query("insert into co_lazi_po_serwisie set host_url='$host_url, url='$url', skad='$skad', data='$data', agent='$agent', ip='$ip', host='$host'", $db);

if ($ip!="jakis_IP_do_zbanowania" ) {
return 1;
}

}

jak kod każdego z serwisów rozpoczniesz warunkiem

if (co_lazi_po_serwisie()) {

echo "wyswietlaj właściwą tresc";

} else { 
echo "error";
}

to wszystko powinno zagrać :D będziesz potrzebował jeszcze jakoś wyświetlić sobie te dane ale to to juz zależy od tego jakie dane bedziesz gromadził i jak grupował

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

spoko spoko :D myslalem juz nad jakims gotowym rozwiazaniem ale szukanie nie przynioslo efektu trzeba bedzie pokompinowac zgodnie z wskazowkami .Ciekawe czy istenieja gotowe rozwiazania nie koniecznie w php moze w cgi ale tez ciezko sie czegos doszukac :)

AlienStats, to bardzo dobrze rozbudowane statysstyki, choc już na kilku serwisach, mozna się pogubić, ale można to posortować wedle życzenia. Ja tego używam, i jestem bardzo zadowolony, oczywiście skrypt php :blink:

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności