Skocz do zawartości

Wartość linka ze strony ze spadu

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

A tego nikt nie wie taknaprawdę. Mam domenę na którą nałożono filtr (adres domeny z pozycjonowanymi frazami jest na top 40-60). Filtr jest od listopada 2008 na tej domenie i subdomenie (subdomena plus ustawiane słowo, nie powiązane z frazami ustawianymi na domenę główną, też daleko).

żeli G dąży do poprawy jakości to teoretycznie linki z takich domen nie powinny przekazywać mocy bo filtr został nalożony jakiegoś konkretnego powodu. Problem w tym, że linki w komendzie link: z tych zafiltrowanych stron pokazują się dla domen pozycjonowanych. Oczywiście pokazywanie się a moc to dwie różne rzeczy. Nie mogę potestować za bardzo tego bo dwie zafiltrowane strony to troszkę za mało by coś sensownego wywnioskować.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Rozumiem Ciebie dokładnie, ale mi chodziło o coś innego.

Ktoś miał stronę, zapomniał opłacić domenę. Domenę tą kupiłem ja. Na tej domenie postawiłem serwis. Ze starego serwisu do tej domeny prowadzi 100.000 różnych linków. Domena ma PR5.

Na tej nowej stronie, umieszczam link do mojej strony.

I pytanie: Jak google traktuje taki link, jaką wartość strona ta przekazuje przez ten link stronie pozycjonowanej. Wiadomo, że w danych whois odnotowana została informacja, że domena zmieniła właściciela, i że nie była to cesja, tylko spad po innym właścicielu.

Pozdrawiam

Krzysztof

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności