Skocz do zawartości

Czy można przeadzić z linkami?

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

To mogą być "drobne" wahania pozycji w google, jakimi jesteśmy świadkami na co dzień.

Dzisiaj zauważyłem, że strony które były w top 5 na interesujące mnie frazy dołączyły do mojej strony (są na drugiej stronie wyników wyszukiwania). A na pierwszych miejscach pojawiły się strony z ilością linków od 100 do 2000 (na każdej z tych stron, jest może 1 dwa linik z PR3, nie więcej).

Więc robią się niesamowite google.

To mogą być "drobne" wahania pozycji w google, jakimi jesteśmy świadkami na co dzień.

Dzisiaj zauważyłem, że strony które były w top 5 na interesujące mnie frazy dołączyły do mojej strony (są na drugiej stronie wyników wyszukiwania). A na pierwszych miejscach pojawiły się strony z ilością linków od 100 do 2000 (na każdej z tych stron, jest może 1 dwa linik z PR3, nie więcej).

Więc robią się niesamowite google.

Widze, że nie tylko ja to zauważyłem. Szukałem ostatnio jakiejś niszy i okazało się, że strony po 100-300 Bl wyprzedzaja te które maja ich po kilka tysiecy...

mulcikonciarz

Czy dawac linki do oporu?

powyżej link gdzie jest zbliżony temat wręcz identyczny - nie jest tak iż można dodawać ilości linków bez ograniczeń, można się na tej teorii nieźle przejechać.

W pozycjonowaniu nie liczy się tylko ilość BL dla naszej strony, istotą jest wartość strony skąd linkujemy. No ale nie będę pouczał znawców tematu o tym piszą w ABC pozycjonowania.

Chyba jednak można przesadzić z linkami. Mam jedną stronę, do które prowdzi sporo linków. Dzisiaj zauważyłem, że do strony www.e-weblink.com też prowadzi sporo linków i strona ma zaledwie PR0. Tylko teraz pytanie, jakie jest bezpieczne linkowanie, aby nie przesadzić. I jak z tego wyjść?

Oczywiscie ze mozna przesadzic z linkowaniem ten sam anchor, musisz podlinkowac na inne slowa chocby na sam url, zeby sie proporcje wyrownaly, wg. mnie nie mozna przekroczyc 80% , no chyba ze anchor to nazwa domeny. Na pewno nie zdejmuj tych co juz sa, lepiej juz nic nie robic.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności