Skocz do zawartości

Instalowanie tych samych statystyk na zapleczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tym razem moje pytanie tyczy się statystyk na zaplecze. Wiadomo, dodany kod posiada identyfikator właściciela. Czy ktoś z Was zauważył jakieś negatywne skutki po zainstalowaniu jednego rodzaju statystyk, z tym samym ID na wielu domenach?

W końcu to praktycznie jak podpisanie się pod domeną.

I jeszcze jedno pytanie,

jak wiadomo, zdarza się czasem natrafić w sieci na jakąś wyjątkowo ciekawą templatkę i teraz sytuacja wygląda w ten sposób, że mamy domenę np. motor.pl, na subdomenach stawiamy stronki z konkretnymi markami np. suzuki.motor.pl. Można stawiać każdą subdomenę na tej samej templatce? oczywiście każda z subdomen posiadałaby unikalną treść. Na "chłopski rozum" nie widać w tym nic niekorzystnego, ale to Wy się znacie ;)

pozdrawiam

Wiadomo, dodany kod posiada identyfikator właściciela. Czy ktoś z Was zauważył jakieś negatywne skutki po zainstalowaniu jednego rodzaju statystyk, z tym samym ID na wielu domenach?

Dodajmy, że pytasz o jedne statystyki 'made by google'... To też wypadałoby napisać w poście ;-)

W przypadku jakichkolwiek innych statystyk takie pytanie nie ma nawet racji bytu, bo mają do nich wgląd tylko dwie osoby -> właściciel portalu i właściciel statystyk, któremu raczej działanie na szkodę konkurencji nie będzie na rękę z racji późniejszej wiarygodności, a jak z analystic'em? To tak jak z instalacją adsense na stronach zapleczowych...

Spółki | Prawo | Sąd

@Stanko1988 jeśli będziesz miał pecha i jakiś mod z G trafi na twoją stronę i będzie upierdliwy to tak charakterystyczny "podpis" może wykorzystać do wytropienia wszystkich twoich stron - zresztą sam tak czasem robię jak ktoś zostawia taką furtkę podczas analizy konkurencji (chodź są łatwiejsze sposoby ale każdy ma swoją skuteczność)

Pytanie czy będziesz miał takiego pecha - to już zależy od skali i jakości jak przegniesz mocno to może się tak zdarzyć (ja miałem do tej pory 2 takie przypadki jak analizowałem wytrzymałość google na spam)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

^Bzdury,

google wykorzystuje w analizie duplicate content zarówno treść jaki tagi html - w tym id statystyk. Jeżeli grupa stron posiada unikalny, identyczny, powtarzający się tag html (jakim jest id twoich statystyk) to wszystkie te strony zostają dodane do modelu podobieństwa.

Footprintów nie musi szukać żaden mod bo robi to automatycznie google.

Ciemna strona mocy!

google wykorzystuje w analizie duplicate content zarówno treść jaki tagi html - w tym id statystyk. Jeżeli grupa stron posiada unikalny, identyczny, powtarzający się tag html (jakim jest id twoich statystyk) to wszystkie te strony zostają dodane do modelu podobieństwa.

hmm a masz cos na poparcie tej tezy?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@Dupa_zbita zgadza się ale niestety najpierw człowiek musi taką regułkę podobieństwa jak to nazwałeś dodać do spisu - osobiście nie wydaje mi się żeby sam bot był wstanie taką regułkę stworzyć dla samych ID statów (moje zdanie ale nie mam dowodów że tak nie jest)

Jedna z tych 2 opcji jest pewna :) - dlatego ja zawsze staty includuje przez php i nigdy nie używam js dla statów

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności