Skocz do zawartości

Pingowanie

Mar_Dal

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy .... tylko do czego :jezyk1:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Było już kilka postów na ten temat.

Nie wiem czemu sobie nie napiszecie prostej aplikacji w php i mysql.

Ustawiasz sobie w kronie odpalanie okresowo pliku który wybiera z bazy danych linki do pingowania.

Tylko raz zadajesz parametry typu ile razy link ma być pingowany oraz z jaką częstotliwością i masz z głowy.

Nie musisz za każdym razem odpalać aplikacji pingującej :(.

r.

<?php echo "sygnatura"; ?>

Tylko raz zadajesz parametry typu ile razy link ma być pingowany oraz z jaką częstotliwością i masz z głowy.

Nie musisz za każdym razem odpalać aplikacji pingującej :(.

Tylko weź pod uwagę, że większość osób z tego i nie tylko ;) forum nie jest na tyle zaawansowana w PHP żeby napisać aplikację typowo bazodanową do tego wysyłająca pewne struktury danych metoda POST.

Poza tym w produkcyjnej realizacji pingowania mającej na celu indeksację danych podstron, dane adresów i tak trzeba w jakiś sposób wprowadzać do bazy systemu pingojucego nawet w wersji serwerowej. Program Ping SEO master pozwala na wygodne, wprowadzaniem nowych adresów, sprawdzanie ich indeksacji oraz oczywiście pingowanie bez konieczności znania zasad programowania MySQL & PHP i jakichkolwiek instalacji na serwerze i jak, że często trudnej konfiguracji oprogramowania.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mam napisaną taką aplikację pingującą. Jest ona częścią mojego własnego "kombajna" wspomagającego pozycjonowanie (raporty z pozycji stron, sprawdzanie indeksacji wpisów, analizowanie strn, itd, itp). Jak wyłuskam część dotyczącą pingowania to napewno się podzielę.

r.

Nic w tym odkrywczego, bo kodo realizujących wysyłanie pinga nie stanowi żadnej tajemnicy, a w Google jest tego cała masa tak samo kodów PHP do sprawdzania pozycji, ilości site itd, ale to nie zmienia faktów o jakich pisałem powyżej.

Nie mówię, że to coś odkrywczego. Sama aplikacja składa się w zasadzie z przykładowych skryptów zebranych razem do "kupy", często lekko (lub mocno) zmodyfikowanych przeze mnie. Osobiście nie uważam, że jest to coś super, ale jak może mnie trochę odciążyć lub ułatwić życie to dlaczego by nie.

Poproszę o informację czy znacie jakieś darmowe programy do pingowania strony ?

Proszę o to i on. Choć PingSeoMaster jest o niebo lepszy.

Do pingowania sitemapy można wykorzystać:

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Było już kilka postów na ten temat.

Nie wiem czemu sobie nie napiszecie prostej aplikacji w php i mysql.

Ustawiasz sobie w kronie odpalanie okresowo pliku który wybiera z bazy danych linki do pingowania.

Nie musisz za każdym razem odpalać aplikacji pingującej :).

r.

Dobrze rozumiem że ten program sam się odpala po włączeniu internetu i zaczyna pingować według ustalonej listy?

Jeśli możesz się podzielić takim programem to ja bardzo chętnie poproszę :)

Ja natomiast z płatnych polecam omniping. Bo raz że nie obciąża nam kompa na jakim pracujemy, dwa jest niezależny od platformy z jakiej korzystamy linux, mac, windows czy jeszcze coś innego, pingowanie odbywa się automatycznie jeżeli ta opcja nam odpowiada lub ręcznie z jakiegokolwiek komputera z dostępem do internetu, pingować możemy wszystko co nam się podoba od strony głównej, przez mapy stron po podstrony. Obecnie z automatu leci mi pingowanie jakichś 4k podstron z pingiem co 3 godziny i wszystko działa jak powinno.

Plusem jest także to że jak masz dużą mapę strony z kilkoma tysiącami podstron to możesz ustawić sobie aby ci co jakiś czas pobierał losowe podstrony z niej do pingowania i je pingował.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja natomiast z płatnych polecam omniping. Bo raz że nie obciąża nam kompa na jakim pracujemy, dwa jest niezależny od platformy z jakiej korzystamy linux, mac, windows czy jeszcze coś innego, pingowanie odbywa się automatycznie jeżeli ta opcja nam odpowiada lub ręcznie z jakiegokolwiek komputera z dostępem do internetu, pingować możemy wszystko co nam się podoba od strony głównej, przez mapy stron po podstrony. Obecnie z automatu leci mi pingowanie jakichś 4k podstron z pingiem co 3 godziny i wszystko działa jak powinno.

Plusem jest także to że jak masz dużą mapę strony z kilkoma tysiącami podstron to możesz ustawić sobie aby ci co jakiś czas pobierał losowe podstrony z niej do pingowania i je pingował.

Dokładnie, na podobnej zasadzie działa moja aplikacja która również jest wersją web. Wprawdzie nie jest tak rozbudowana, ale o te kilka funkcjonalności (jak pobieranie adresów z sajt map) w łatwy sposób można rozbudować.

Ja tam polecam co znam i czego używam. Dla mnie ważne w sumie sa dwie podstawowe zasady o jakich już pisałem i chyba nawet gdzieś w tym topiku czyli łatwe pingowanie podstron i strony głownej oraz małe obciążenia na serwerze. Wcześniej korzystałem z jakichś prywatnych skryptów i już przy kilku pingowanych domenach, nie mówiąc już o podstronach potrafiło mi to zarżnąć dedyka.

W sumie zastanawiałem się nad skryptem miona i kojotka ale wybrałem kojotka ze względu na niezależność od platformy i tego że mogę się do skryptu dobrać z każdego kompa podłączonego do neta. Nie korzystam z windowsa więc dla mnie skrypty pisane na ta platformę są bez wartości.

Nie mówię tu że twój skrypt czy też skrypt miona sa złe, po prostu ich nie znam. Jeżeli komuś nie przeszkadza zależność od platformy i brak możłiwości logowania się z różnych komputerów to w sumie może skorzystać z każdego innego co spełni jego oczekiwania.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności