Skocz do zawartości

Pingowanie

Mar_Dal

Rekomendowane odpowiedzi

@W sumie zastanawiałem się nad skryptem miona

Ping SEO Master o jakim tutaj mowa nie jest skryptem, lecz programem okienkowym na platformę widnows, a nawet linkux w środowisku uruchomieniowym wine i jako taki ma inną zasadę działania i w zasadzie inne zastosowanie.

@skryptu dobrać z każdego kompa podłączonego do neta.

Program Ping SEO Master nie wymaga instalacji wiec możemy mieć go nawet jako przenośny na pendrive i po wpięciu do USB wykonać pingowanie podczas igraszek z dziewczyną, lub.... ;)

Są jeszcze różnej maści serwisy pingo wysyłające np https://pingomatic.com/ i inne, ale to już jest zupełnie inna para kaloszy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
... i jako taki ma inną zasadę działania i w zasadzie inne zastosowanie.

a jekież to inne zastosowanie ma skrypt do pingowania prócz szybszej indeksacji strony ? ;)

To że jest to aplikacja okienkowa pod windę to się zgodzę ale że ma jakieś inne zastosowanie ? Bardzo mnie zaciekawiło to twoje stwierdzenie bo czemóż pingowanie może jeszcze innemu służyć czemu nie służy skrypt oparty o php ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Pod pojęciem zastosowanie miałem na myśli sposób używania:

do{

- dodajemy strony do precli, katalogów;

- ich adresy wprowadzamy na bieżąco do programu;

- pingujemy;

- sprawdzamy indeksację ;

- usuwamy z listy adresów do pingowania zindeksowane strony

}

while(1)

Przynajmniej ja tak robię ;)

Ty pisałeś o jakiś dodawaniach wielkich map i pingowaniu "jakichś 4k podstron" co osobiście w warunkach produkcyjnych uważam za bezcelowe.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Podstrony to mi automatycznie pobiera z map serwisów. Prezecież nie dodaje tego ręcznie. Wpisy z blogów i katalogów dodaje szybkim dodawaniem adresów do pingowania więc to też chwilka roboty. Zaindeksowane podstrony w google program sam mi usuwa z listy dalszego pingowania więc w sumie na jedno wychodzi.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

No i o te różnice mi chodziło.

• 2 miesiące temu...
Odwiedziny Twojej strony nie mają wpływu na pozycje :P tak samo jak i pingowanie nie ma wpływu na pozycje :P Gdybyś poczyta trochę dział dla początkujących, to byś takich pytań nie zadawał.

Popularność strony niema wpływu na pozycje w wyszukiwarce?! Żartujecie sobie ze mnie..nieładnie ;)

Popularność ma wpływ na pozycję a pingowanie nie.

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności