Skocz do zawartości

2 prawie takie same strony xxx.pl oraz xxx.com

daymon

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam pytanie do was.

Posiadam stronę xxx.pl oraz xxx.com. Są to strony o takiej samej tematyce ale różnią się od siebie wyglądem oraz częściowo zawartością.

xxx.pl jest stroną starszą oraz dużo "mocniejszą".

Chcę jednak aby strona xxx.com wyglądała identycznie jak strona xxx.pl oraz miała taką samą zawartość.

Czy nie wynikną z takiej zmiany jakieś nieprzyjemności ze strony google?

A jeśli tak to czy wystarczy delikatnie zmienić zawartość oraz np. nazwy podstron itp. ?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Chcę jednak aby strona xxx.com wyglądała identycznie jak strona xxx.pl oraz miała taką samą zawartość.

Wynikną i to duże - jedna z nich zostanie uznana za duplicate content i wyleci z indeksu. Więc możliwości posiadania dwóch identycznych stron pod różnymi adresami z uwagi na dc są nikłe i nie uzasadnione.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wynikną i to duże - jedna z nich zostanie uznana za duplicate content i wyleci z indeksu. Więc możliwości posiadania dwóch identycznych stron pod różnymi adresami z uwagi na dc są nikłe i nie uzasadnione.

www.fotograf-wesele.pl i www.fotograf-wesele.eu - ta sama strona pod dwoma domenami. Obie domeny wysoko w indeksie.

Wybierz swoje ulubione piosenki weselne

@Obie domeny wysoko w indeksie.

Powielanie treści nie jest podstawą do podejmowania działań przeciwko witrynie, chyba że ma ono na celu oszustwo i manipulowanie wynikami wyszukiwarki. Jeśli problem powielania treści występuje w Twojej witrynie i nie zastosujesz się do powyższych rad, sami wybierzemy tę wersję treści, która będzie pokazywana w wynikach wyszukiwania.

https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=66359

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności