Skocz do zawartości

zagadka nr 2: PR 6

graff

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem, tak :-) ale nie twierdzę, że te "obliczenia" mają większą wartośc :-) Na zasadzie proporcji. Wytypowałem 10 najmocniejszych linków dla zeszytu i to samo dla przedszkolaka. Wyszło mi, że przetworzona wartość pr przedszkolaka powinna wynieść 3 :-)

Co do silnych i słabych pr - wygląda na to (w tym konkretnym przypadku) że link z kids kompensuje z nawiązką dwa tysiące słabych linków zeszytu.

Nie wiem, po prostu szukam jakiejś w miarę przejrzystej zależności, ale na razie bez efektu.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Michał - nie pytaj tylko udziel odpowiedzi :) Wskaż - w przypadku przedszkolaka nie powinno to być zbyt trudne - główny Twoim zdaniem czynnik decydujący o wysokim pr.

O, co do wewnętrzynch pełna analogia tylko na róznych poziomach. w przedszkolaku linkowanie między domena(6)->wewnętrzne(5) a u mnie domena(4)->wewnętrzne(3)->jeszcze głębiej(2)...->(0)

Jest na forum kilka zdecydowanych opinii, że 5-6 można wygenerować wewnętrznym linkowaniem, ale żadne z nich nie zostało poparte jakimkolwiek przykładem.

Wiec tak,

Twoja strona istnieje od 4 list. 2004 - przedszkolak od 28 wrzes. 2001 - wniosek jest taki, ze przeszli oni sporo wiecej updates niz Ty i PR sie bardziej ustabilizowalo.

Pamietaj tez , ze komenda link: nie pokazuje wszystkich linkow, a zaledwie ich czesc - jaka, tego nikt nie wie...

Nie slyszalem o PR6 z linkownia wewnetrzengo, ale o PR5 tak, chociaz nie jest to takie proste. PR4 natomiast jest bardzo proste. Popatrz na to forum - strona index.php ma PR4 a forum.optymalizacja.com ma PR3 - dlaczego, dlatego ze wiecej jest linkow wewnetrznych do index.php niz bez index.

Poza tym, wszelkie dywagacje na temat PR w tej chwili nie maja sensu, bo nie bylo update publicznego od ponad 70 dni.... :)

28 wrzes. 2001... hm, to dla mnie nowina i jednocześnie potwierdzenie tezy, że wiek (to co, wynika z długiej obecności w sieci) domeny ma istotne znaczenie. Jednocześnie przyznasz chyba, że trzy lata w necie i przy tym ok 500 (plus minus 5 tys :-) linków jednoznacznie wskazuje na brak jakichkolwiek działań ze strony włascicieli w celu wypozycjonowania.

I tu dochodzimy do związku między volkswagenem i przedszkolakiem :) Postawili stronki na serwach, palcem nie kiwają i okupują najwyższe pozycje ciesząc się wysokimi pr.

PS

nie bylo update publicznego od ponad 70 dni

Taaa... według jednego z magicznych narzędzi do ustalania przyszłego pr dwie podstrony zeszytu mają mieć 10 :) Czekam zatem bardzo spokojnie :-)

I tu dochodzimy do związku między volkswagenem i przedszkolakiem :) Postawili stronki na serwach, palcem nie kiwają i okupują najwyższe pozycje ciesząc się wysokimi pr.

a skad takie przypuszczenia?

Wiek nie ma nic wspolnego z rankingiem, moze z PR jezeli chodzi o ilosc updates, ale nie widze sensu analizowania tego...

nie widze sensu analizowania tego

Nie odbieraj mi motywacji do zadawania pytań i drążenia tematu :?

Sens... no cóż, można się zastanawiac generalnie nad sensem podejmowania działań zwanych pozycjonowaniem, skoro jest jak w czeskim filmie, a baba wrózy na dwoje minimum :-) Moje dzielenie włosa na czworo niczego nie zmieni poza tym, że może w końcu dopatrzę się ewidentnych zalezności. Myślę tez, że dla części użytkowników forum ewentualne wnioski mogą się okazać przydatne.

a skad takie przypuszczenia

Nie mówię o aktualizacji zawartości stron, bo ta ma miejsce. Jedyne, co łaczy oba serwisy to względnie długi czas w sieci, niezły pr, pierwsze miejsca w kategoriach oraz relatywnie niewielka liczba linków (uwzględniając wszelkie zastrzeżenia co do efektywności pomiarów). Stąd ww wniosek.

Wiek nie ma nic wspolnego z rankingiem,

No, powiedzmy. https://directory.google.com/Top/World/Pols..._nauczycielskie

Zakładając, że pozycja w katalogu G nie jest bez znaczenia https://optymizacja.celeonet.fr/forum/ftopic970-0.html

a w mojej kategorii najwyraźniej decyduje o niej pr zależny jednak od wieku, to jednak ma coś wspólnego.

Nie odbieraj mi motywacji do zadawania pytań i drążenia tematu

chodzilo mi o to, ze w tej chwili nie wiadomo co sie dzieje z PR, dlatego nie ma sensu analizowania tego na bazie aktualnego wskaznika, bo jest napewno niewiarygodny.

WIek domeny nie ma nic wspolnego z PR, jedynie linki maja na PR wplyw. Jezeli chodzi mi o to jak czesto byly update, to dlatego ze podczas jednego czy dwoch cyklow, googlebot mogl nie dojsc do wszytskich linkow, albo ich nie uwzglednic, jedynie o to.

a dlaczego powinien stracic?

Czyzby strony przestaly do nich linkowac?

WIek i PR - moze tek,

jezeli nowe linki wejda np. do sandboxu an 3 miesiace, to beda dopiero uwzglednione jak z niego wyjda, wiec w takiej sytuacji moge sie zgodzic ze wiek ma wplyw na PR, ale nie strony tylko linkow.

wiek ma wplyw na PR, ale nie strony tylko linkow

A pr linków na pr strony.

a dlaczego powinien stracic

A dlatego, że...

jedynie linki maja na PR wplyw

więc przy dziesięciokrotnej przewadze zeszytu (ilościowej) powinny się przynajmniej wyrównać :-) (o ile linkowanie w kids nie zdecyduje w zasadniczy sposób o wynikach przedszkolaka)

Poczekajmy, wróce do tematu po aktualizacji - żeby Ci odebrać argument o niewiarygodnych na dzisiaj wskazaniach wartości pr :-)

=D>

Niniejszym informuje że zaraz padnę ze smiechu a pogrzeb w Polsce jest drogi szykujcie kwiaty

Ps też sobie obserwuje starą domenę www systemyalarmowe.com.pl i to też taki schabik internetowy jak przedszkolak i dopiero 2 miesiace temu po kilku latach spadł jej Pr z 6 do 4 bo spadły jej zewnetrzne linki

To tez taka stara nie dotykana domena .

Podejrzewam że domeny na 1 pozycji kóre ją okupuja bardzo długo mają w algorytmie jakieś "szczególne względy" -mowie o niektórych domenach

takie untouchable

I to by wyjasniało troche spraw ale to tylko moje dywagacje

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności