Skocz do zawartości

Słowa w adresie podstrony

comands

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie pytania. Czy ustalenie automatyczne adresów w urlach, np:

1. Dodaje, np: produkty i kazdy wpis nowego produktu generuje np: domena.pl/produkty/firma/nazwa-produktu

W związku z powyższym każdy nowy produkt danej firmy w swoim adresie będzie miał automatycznie przypisane słowa kluczowe: produkty/firma i dopiero nazwa produktu będzie inna.

Czy takie działanie może zaszkodzić pozycjonowaniu? nie jest to powielanie słów kluczowych w adresie?

2. Czy np: jest pełno produktów tej samej nazwy różniących się np firmą, ale nie wiem jest, np; ketchup łagodny.

To czy ustalając tytuł każdego wpisu mogę zastosować, nP: Ketchup łagodny 1kg ....... w miejsce kropeczek nazwa firmy. Czy znowu jak dam tego typu 20 tytułów bo mam 20 ketchupów łagodnych nie zaszkodze w jakimś stopniu przy pozycjonowaniu. Czy zostanie to uznane za powielanie słów kluczowych?

3. Meta description - czy szkodliwe jest wprowadzenie opisu w tym tagu będącego fragmentem skopiowanym z treści strony? Albo czy automatyczne generowanie metatagów dla postron w jakis sposób szkodzi stronie?

4. Czy kopiowanie treści z innych stron ma negatywny wpływ na pozycję strony. Czasem jest tak, że po prostu nie idzie inaczej zrobić, czego najlepszym przykładem mogą być katalogi firm, gdzie dodając firmę zazwyczaj wprowadza się ten sam opis co na stronie firmy.

5. Jak się mają na pozycje sytuacje, np: gdy pojawiają się często podobne treści, nie wiem jako przykład można by podać bazę menu jakichś lokali, np: pizzerii gdzie wiadomo każda ma podobne. Czy takie treści są niewskazane?

Narazie pytam profilaktycznie na przyszłość. Z góry dzięki za odpowiedzi.

A ja mam takie pytania:

A może najpierw poczytać trochę forum i zaznajomić się z podstawami (meta tagi, duplicate content)?

A może poskładać zdania w bardziej logiczny sposób bo to jakiś bełkot jest ("6. Czy wygenerowanie automatyczne metatag")?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności