Skocz do zawartości

angielskojezyczna strona na .pl

stigscousin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam angielskojezyczną stronę na domenie .pl którą chcę pozycjonować pod klientów europejskich. Czuję, że popełniłem błąd nie rejestrując jej pod .com. Aktualnie moje artykuły na ezine, goarticles, articleblast i innych są na 30-50 pozycji, a moja strona dużo niżej - w zależności skąd szukam (.com .de .dk .cz itd... ) 130 - 350 albo wcale jej nie ma w SERPs.

Jest sens kontynuować tę zabawę czy może kupić domenę .com i zaczynać od zera?

Wybacz, obawiam się że nie rozumiem. Strona ma kilka podobno mocnych backlinków, konkretnie z ezine, articleblast i goarticles. Fakt, że rzeczywiście nie widać ich pod link:domena, ale już pod frazą "foamconcrete.pl" tak, więc google je zaindeksował.

Moje podstawowe założenia co do strategii (może trochę za mocne słowo) są takie:

1. Napisać 10-15 artykułów i dodać je do mocnych katalogów typu ezine, goarticles, itp. Na razie dodałem 3, mam napisane kilka następnych.

2. Dodałem stronę do kilkunastu serwisów social bookmarking typu digg, delicious...

3. Tak samo do kilkunastu podobno najlepszych katalogów wg directorycritic

Jak na razie rezultatów w/w nie widać prawie wcale. Moje artykuły są dużo wyżej w google niż sama strona do której te artykuły linkują.

Nie wiem w jakim kierunku powinienem teraz zacząć działać. Dalej dodawać artykuły do mocnych katalogów? Czy może założyć jakiegoś bloga np. na wordpress.com i próbować pozycjonować tego bloga z którego będzie link do mojej strony?

Zastanawiałem się wcześniej nad takim rozwiązaniem (tyle że z "przerwanym" kołem), ale straszą konsekwencjami na zachodnich forach, więc nie chciałem sobie zaszkodzić.

Mógłbyś powiedzieć coś więcej dlaczego ta strategia jest zła ? Jest całkowicie do skreślenia czy da się się ją jakoś poprawić?

Daj sobie spokoj przechodzilem przez to polskie domeny dla wiekszosci krajow europy, wysoko rozwinietych to 3swiat, wskzanik odrzucen masz murowany na wysokoim poziomie! nawet jak bedziesz wysoko G.

po samej domenie omijaja strony inne niz krajowe, globalne juz lepiej wygladaja

jesli chcesz zdobyc rynek w jezykach eng to bez dwoch zdan .com lub globalne ,net,org itp. jesli chcesz dzialac na jednym rynku dajmy rosja to skup sie na jezyku i domenie .ru

reasumujac szkoda wysilku na .pl

ja bym kupił nowa domenę i przerzucił treść. pozmieniaj linki na article directories do nowej domeny, odczekaj i będzie cool. To normalne ze twoje artykuły na article directories są wyżej w SERPSie niż twoja nowa strona, ale to tylko chwilowe, aż się rozpłyną w SERPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności