Skocz do zawartości

Czego oczekujecie od skryptów katalogów i precli?

Hoku

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż od pewnego czasu zastanawiam się nad stworzeniem własnego skryptu katalogu stron i czegoś podobnego do precla ( nie na blogu )

skrypt zamierzam udostępnić za free+link do źródła :)

Więc czego tak naprawdę oczekujecie po skryptach, co chcielibyście dostać jako ułatwienie modernizacji?

Jak na razie zastanawiam się nad półautomatem wstępnej modernizacji - odrzucanie darmowych domen, słów z czarnej listy, kontrola 404/200, sprawdzanie czy na podanej stronie znajdują się słowa kluczowe i szperanie czy nie mam tam seksu, hazardu itp.

szablon strony edytowany z poziomu administracji bez konieczności znajomości html/css.

Tylko mnie nie zjedzcie :D

jak na razie jestem na fazie projektowania uml, żeby sie bajzel potem nie narobił...

nooby nie potrafią triforce, a ty?

▲

▲ ▲

zrób INDEXU :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

więc tak:

-seo url jakieś ładne a nie jakieś dziadostwo

- przyjemna moderacja (staraj się dużo o js)

- szybkość działania

- zintegruj dotpay

- ładne podstrony do każdego wpisu z możliwością ocen i komentowania a także ze wskaźnikiem update, site, link tak jak w arfooo

- postaraj się o przejrzysty kod, aby łatwo było modyfikować

- oczywiście kategoria, subkategoria, subkategoria subkategorii itd.

- automatyczny system sprawdzania linków zwrotnych

- i wiele innych :)

Czego oczekujecie od skryptów katalogów

- sprawdzenie w panelu admina wszystkich stron czy działają i wyświetlenie listy zaparkowanych domen, błędów 404, stron z komunikatami "nie znaleziono" oraz przekierowań - wraz z adresem docelowym przekierowania

- dobre URL np. /internet/wyszukiwarki/gery-pl-szukaj-z-nami - bez debilnych przecinków co słowo, bez cyfr, bez rozszerzenia na końcu

- niekodowane źródło, żebym mógł wszystko dostosować tak jak chcę

- baza danych oczywiście MySQL - żadnych SQLite, bo jak SQLite się rozrośnie to bardzo obciąża CPU/RAM

- RSS dla admina z oczekującymi na sprawdzenie wpisami, z linkami w RSS-owym description do zatwierdzenia lub nie

- dobre URL np. /internet/wyszukiwarki/gery-pl-szukaj-z-nami - bez debilnych przecinków co słowo, bez cyfr, bez rozszerzenia na końcu

hmm tutaj widzę tylko problem takie url tylko w przypadku gdy jako pożądany url zostanie wprowadzony %nazwa strony%+parę słów, dla czegoś takiego jak np."najlepsze-ciastka" będzie niemożliwe.

wskaźnik link hmmm ciężko rzeczywisty dziś dostać.

obecne założenia struktury pozwalają na URL:

1. domena.xx/kategoria/podkategoria/../strona-taka
  2. domena.xx/kategoria/strona-taka
  3. domena.xx/strona-taka
  4. opcja .html lub bez
  5. cześć "strona-taka" wprowadzana w input z wykluczeniem znaków "/"," ","?","\" i paru innych znaków specjalnych

jeśli chodzi o system subkategorii istnieje dowolna ilość zagnieżdżeń + możliwość blokowania dodawania wpisów do kategorii

frameworków unikam jak ognia...

jak ktoś miał styczność z klasami to da radę łatwo dostosować pod siebie.

bazę jak na razie oparłem na mysql-InnoDB dobra wydajność+ maksymalny możliwy rozmiar :(

ale zawsze można zmodyfikować klasę połączenia z bazą :P

- niekodowane źródło, żebym mógł wszystko dostosować tak jak chcę

Puki link ze stopki zostanie nienaruszony to O.K, chociaż tutaj też można się zawsze dogadać :)

i nie usuniesz notek o autorze ze źródła kodu, nie podasz się za autora całości, nie będziesz sprzedawał na allegro itp ;)

Z cała resztą nie powinno być raczej problemu.

jarcow staram się robić pod użytkownika, dać mu to czego oczekuje. czy to nie wystarczy?

Dla sprecyzowania Katalog będzie częścią większego serwisu, pobranie będzie możliwe po rejestracji.

rejestracja free. katalog za free.

po autoryzacji(podanie linku do katalogów), będzie możliwość dodania do katalogu katalogów, dostęp do dodatkowych modułów(z możliwością zaproponowania własnego)i parę innych zabawek.

Maili i danych sprzedawać itd. potem nie zamierzam.

Siedzę nad tym po godzinach więc myślę, że pierwsza betka będzie dostępna w tym miesiącu.

nooby nie potrafią triforce, a ty?

▲

▲ ▲

dodawanie strony do kategorii głownej oraz podkategorii - coś czego brakuje w seokatalogu :(

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności