Skocz do zawartości

Spadek PR+brak kopii+przeindekowanie

abcd

Rekomendowane odpowiedzi

Ale się namieszało:)

PR=3 jest teraz równy 0, nie mogę sprawdzić kopii głównej strony, która notabene się przeindeksowała z "www" na "bez www", a strona (i podstrony) idą systematycznie w górę w Google!

Dodam, że chodzi o sklep internetowy, który ciągle linkowany był na "z www"... Znacie takie przypadki z ostatniego czasu? Czy PR powróci tryumfalnie czy też nie? Czy Doda zostanie małżonką Nergala? ;) Kto zna odpowiedzi na te pytania??

Cholera, ale ten wujek G miesza ostatnimi czasy... :)

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

przekierowanie na "bez www" na "z www" bylo zrobione, tylko w Narzędziach Googla dla Webm nie było zaznaczone która domena jest preferowana...

Dla innej stronki miałem podobna sytuację i po kilku dniach przedrostek "www" wrócił na swoje miejsce, ale żeby mi PR zabrało tak okrutnie Google przy jednoczesnym wzroście pozycji i to bez podjeżdzania SWLem i tego typu trikami??

Nie dobre Google, nie dobre... :)

----

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

No mówi się w kuluarach, że PR nie ma znaczenia, ale nie wiem czy ten spadek to nie przypadkiem zapowiedź większej katastrofy;)

----

tomierc - linki się liczą, należy jednak pamiętać, że posiadanie 5,000 linków z jednej domeny zapleczowej nie równa się absolutnie 5,000 linków z różnych domen.

Trend linkowania z dużego zaplecza nie jest zbyt efektywny. Google liczy zaledwie kilka/kilkanaście wersji linka z danej strony.

Przykładem niech będzie moje doświadczenie z Xrumerem - strona pozycjonowana z linków z profili różnych domen -> około 30,000 linków w siteexplorerze ( nie jest to dużo w porównaniu do dużych zaplecz) zaowocowało na 4 miesięcznej domenie otrzymaniem PR 5.

W przypadku pewnego klienta, sprzedałem 1000 linków z profili co zaowocowało na bodajże miesięcznej domenie otrzymaniem PR 3.

Ciemna strona mocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności