Skocz do zawartości

Skomplikowany anchor

dibup

Rekomendowane odpowiedzi

1. Chciałem się Was poradzić, jaką strukturę linka wybrać.

Sytuacja wygląda tak: linka ze strony głównej do podstrony. Pomiędzy znacznikami <a></a> znajduje się cały blok kodu: nagłówek H1, obrazek oraz krótki akapit z opisem podstrony do której prowadzi link.

Czy w tym przypadku anchor linka (cały tekst między znacznikami <a></a>) nie jest zbyt długi? Czy nie lepiej byłoby, żeby linkiem był tylko np. nagłówek H1?

Taka struktura jaka opisałem jest wygodna z punktu widzenia nawigacji, bo wystarczy najechać na którykolwiek element i już można klikać (zamiast bawić się w celowanie w link z napisem "więcej..."). Ale nie wiem czy jest rozsądne z punktu widzenia pozycjonowania strony. Możecie coś doradzić?

2. Czy kolejność tagów w poniższym przykładzie ma jakiekolwiek znaczenie dla wartości linka, czy liczy się tylko tekst anchora?

<a><h1>anchor</h1></a>
<h1><a>anchor</a></h1>

Content is a king, backlinks is a queen. Pozycjonowanie stron, tworzenie stron.

Czyli robienie takich złożonych linków jest "be". :D A jak bardzo "be"? (bo z tego wątku jasno to nie wynika)

Staraj się zawsze tworzyć kod w zgodzie ze standardami (o ile to możliwe), a wyniki będziesz mieć na pewno lepsze. Niedbały kod często utrudnia/uniemożliwia prawidłowe penetrowanie strony przez roboty. Jasne, możesz utworzyć taki link, ale czy w tym przypadku będzie problem z utworzeniem prawidłowego kodu? Poza tym na chłopski rozum: W h1 naturalniej wygląda np. Link + treść niż np. treść i kawałek H1 w linku (pomijam już prawidłowość takiego kodu).

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności