Skocz do zawartości

Edycja Kodu

twoje_forum

Rekomendowane odpowiedzi

Poproszę o osobę co ma o tym pojecie o informacje jak należy edytować kod by prawidlowo były zapisane znaczniki, tzn w którym miejscu mam wpisać słowa false oraz true?

// uprawnienia uzytkownikow

if (isset($_POST['submit']))
	{
	   $create_categories = $_POST['create_categories'];
	   $create_subcategories = $_POST['create_records_in_categories'];
	   $create_records_in_categories = $_POST['create_records_in_categories'];
	   $create_records_in_subcategories = $_POST['create_records_in_subcategories'];
	   $modify_own_records = $_POST['modify_own_records'];
	   $modify_records = $_POST['modify_records'];

if (isset($create_categories) && isset($create_subcategories) && isset($create_records_in_categories) && isset($create_records_in_subcategories) && isset($modify_own_records) && isset($modify_records))
	   {
		  config_update("create_categories", $create_categories);
		  config_update("create_subcategories", $create_subcategories);
		  config_update("create_records_in_categories", $create_records_in_categories);
		  config_update("create_records_in_subcategories", $create_records_in_subcategories);
		  config_update("modify_own_records", $modify_own_records);
		  config_update("modify_records", $modify_records);

notification($message['sys_018']);

redirect(href("configuration"));
	   }
	   else
	   {
		  notification($message['sys_012']);
	   }
	}

Te dane powinny zapisać mi się po zmianie w PA ale niestety mimo komunikatu iż zapisano zmiany po ponownym zalogowaniu zmiany nie są zapisane.

Znalazłem taki frakment kodu który za to chyba odpowiada więc pomyślałem iz zmienię to z ręki.

Nie znalazłem doslownie takiego ale mam takie coś;

// formularz user_privileges

if (!isset($_POST['create_categories']))
	{
	   $_POST['create_categories'] = config("create_categories");
	}

if (!isset($_POST['create_subcategories']))
	{
	   $_POST['create_subcategories'] = config("create_subcategories");
	}

if (!isset($_POST['create_records_in_categories']))
	{
	   $_POST['create_records_in_categories'] = config("create_records_in_categories");
	}

if (!isset($_POST['create_records_in_subcategories']))
	{
	   $_POST['create_records_in_subcategories'] = config("create_records_in_subcategories");
	}

if (!isset($_POST['modify_own_records']))
	{
	   $_POST['modify_own_records'] = config("modify_own_records");
	}

if (!isset($_POST['modify_records']))
	{
	   $_POST['modify_records'] = config("modify_records");
	}

$form_1 = '<form name="configuration" action="'.$_SERVER['HTTP_SELF'].'" method="post" />';
	$form_1 .= $message['configuration_002'];
	$form_1 = frame($form_1);
	$form_2 = $message['user_privileges_000'].'<br /><br />';
	$form_2 .= '<input name="create_categories" type="text" value="'.$_POST['create_categories'].'" /><br /><br />';
	$form_2 .= $message['user_privileges_001'].'<br /><br />';
	$form_2 .= '<input name="create_subcategories" type="text" value="'.$_POST['create_subcategories'].'" /><br /><br />';
	$form_2 .= $message['user_privileges_002'].'<br /><br />';
	$form_2 .= '<input name="create_records_in_categories" type="text" value="'.$_POST['create_records_in_categories'].'" /><br /><br />';
	$form_2 .= $message['user_privileges_003'].'<br /><br />';
	$form_2 .= '<input name="create_records_in_subcategories" type="text" value="'.$_POST['create_records_in_subcategories'].'" /><br /><br />';
	$form_2 .= $message['user_privileges_004'].'<br /><br />';
	$form_2 .= '<input name="modify_own_records" type="text" value="'.$_POST['modify_own_records'].'" /><br /><br />';
	$form_2 .= $message['user_privileges_005'].'<br /><br />';
	$form_2 .= '<input name="modify_records" type="text" value="'.$_POST['modify_records'].'" />';
	$form_2 = frame($form_2);
	$form_3 = '<input class="button" name="submit" type="submit" value="'.$message['sys_005'].'" />';
	$form_3 .= '<input class="button" name="cancel" type="submit" value="'.$message['sys_001'].'" />';
	$form_3 = frame($form_3);

$form = $form_1.$form_2.$form_3;
 }
 else
 {

Jak to ten fragment to gdzie mam powstawiać że może użytkownik lub nie może. "false oraz true"

Kolego NIE WKLEJAJ tu ca łych stron kodów, bo nikt tego nie będzie analizował za ciebie!

Jak chcesz korzystać z danego języka programowania to czas się go uczyć, bo nie tędy droga!

Jeśli nie interesuje cie nauka programowania pozostaje dział zlecenia.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To nie jest cały kad strony tylko wycinek kodu.

Myslałem że można na forum prosić o pomoc i podpowiedź, tym bardziej iż myślę że są osoby co mają na tyle wiedzy by mogli podpowiedzeć. Ja nie chcę pisania całych kodów czy tworzenie stron tylko infomacje gdzie wstawić ten jeden wyraz który jest znaczący ( myślę że jak ktoś podpowie w jednej linijce gdzie wstawic to w każdej nastepnej bedzie tak samo).

Jęśli to jest problem to przepraszam i więcej nie będę prosił o pomoc w rozwiązaniu problemu.

@Myslałem że można na forum prosić o pomoc i podpowiedź, t

Dobrze myślałeś, ale pomoc nie oznacza analizy całych bloków kodu które wstawiasz w poszukiwaniu w nim błędów.

Pomocy można udzielić w problemach typu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=96492

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=96375

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=96545

itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rozumiem, nie jestem taki wspaniały a chcę się nauczyć, jak raz mi ktoś podpowie będę już wiedział.

Mogłem wkleić częś kodu z tego całego ale wtedy pomógł by ktoś?

Dobrze jak nie to dziękuję ... mam jednak nadzieję iż ktoś pomoże i podpowie.

Pozdrawiam webmasterów posiadających dużo większą wiedzę i umiejętność fachowego klejania kodu" wycinka".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności