Skocz do zawartości

Jakie piwko pijecie?

Oki

Rekomendowane odpowiedzi

Rajzer, obczaj sobie KUJAWIAKa z grupy Żywiec - niby marketowe piwo, ale daje rade (choć nie powala) Dzisiejsza cena w tesco: 2,00 PLN

Ten kujawiak to cały czas jest w tej cenie i boję się go wypić.

Na co dzień piję desperadosa albo harnaś z sokiem z malin :D Z kolei ostatnio piłem Corneliusa - piwo grejfrutowe z Piotra i Pawła bardzo fajne.

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Anpremio, nie ma się czego bać :) próbowałem raz i żyję :) w mojej ocenie w skali 1-10 dam mu 4.5-5 (tyskie w tej samej skali ma u mnie 3.5)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Na (prawie) co dzień obecnie (Euro w końcu jest więc wolno :) Carlsberg i Heineken. W maju były promocje w marketach więc zapas na euro zrobiłem sobie.

Jakieś 2 lata temu byłem na targach wojewódzkich w Łodzi (na pietrynie) i zasmakowało mi piwo żywe z browaru Koreb (z Łasku) - idealne, zimne, lekka goryczka i wspaniały smak :)

Niestety z butelek (bo mają też butelkowane) jak już dłużej postoi to już nie to samo, ale na stoiskach wojewódzkich można dorwać ich piwo żywe w baniaczkach 3 i 5 litrowych. Jest mętne, niefiltrowane. Niebo w gębie (a przynajmniej takie było 2 lata temu), ale trzeba szybko pić co by się nie popsuło.

Ciężko go dostać w sklepach.

125x125_2.jpg

Potwierdzam, kujawiaczek dobry. Zwłaszcza z kija.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Dobre piwo w Polsce skończyło się z chwilą przejęcia browarów przez międzynarodowe koncerny.

Tera każde piwo ma taki sam smak. Piwa tak zwane niepasteryzowane tylko z nazwy są niepasteryzowane.

Pamiętam jak w latach 80 ubiegłego wieku czekało się przed sklepem na świeżą dostawę browarku.

Wówczas piwo miało smak.

Teraz to w miarę dobre są Kapery i oryginalny Guinness. Wszystkie piwa z marketów to sikacze.

search wystarczy wybór mniejszego, "niezrzeszonego" browaru aby zasmakować w czymś innym niż "korporacyjny sikacza" :)

Dziś do testów idzie niemieckie piwo UERIGE ALT (60 dni ważności od daty produkcji, co jest ciekawostką). Jak wypiję podzielę się wrażeniami.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tyskie ponad wszystkie :)

Dokładnie ;) Zazwyczaj perła, tyskie. Choć ostatnio pije to co w promocji w lidlu (oprócz harnasi, tatry i tych lidlowych pseudo niemieckich sików..) :) Lubie czasem sobie wypić gingersa (choć to raczej zalicza się do oranżady) ale bardzo mi smakuje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności