Skocz do zawartości

Samotne precle

mmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam kilkanaście domen do zagospodarowania. Domeny mają po ok 3 lata i zainstalowany jest na nich WordPress.

Problem jest następujący - nie mam czasu, aby o nie należycie zadbać a szkoda by leżały odłogiem.

Czy utworzenie kont użytkownikom, by mogli publikować swoje artykuły za np. link zwrotny byłby dobrym pomysłem? Może macie jakieś inne sugestie?

W niczym to nie przeszkadza, jeżeli wytrzymujesz koszta utrzymania takiej strony, to dlaczego nie? 90 użytkowników na 100 nie doda publikacji, ze względu na wymagany link zwrotny, ale te 10 może się skusi. Szkoda, żeby domeny się marnowały. Anusz ktoś zdecyduje się, podlinkuje z zaplecza do Twojego precla? Póki nie spróbujesz, nie będziesz wiedział.

Przykładem na to, że witryny wymagające zwrotnego linka żyją jest kilka sztuk katalogów, do których ludzie nadal dodają strony. Fakt, że wartość tych jest całkiem niezła, ale myślę, że i w takim, świeżym projekcie przynajmniej kilka % osób podejmie się wyzwania i podlinkuje.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

@Paq: Zauważ, że marek chciałby znaleźć kilka osób, które będą dodawały artykuły i tak jakby prowadziły to za niego. Ale masz rację. Jak nie spróbuje to nie będzie wiedział:D

@mmarek: Zrób z tego zwykłe precle, do każdego znajdź moderatora, który za linka w stopce obrobi go za Ciebie :(

@mmarek: Zrób z tego zwykłe precle, do każdego znajdź moderatora, który za linka w stopce obrobi go za Ciebie :D

Właściwie, to średnio mi zależy na linkach z swli, to mogę sobie sam bez problemów zapodać.

Bardziej myślałem o czymś takim: konto na jednym preclu za link Cross Site na zaindeksowanej domenie/subdomenie.

jezeli są zadbane i mają 3 latka weź uruchom płatności od umieszczonego artu ... przynajmniej dodawarki odejdą a ten kto chce dodać art doda ... morderacja wtedy bedzie 1 na jeden/dwa tygodnie :)

art musiałby pojawiać sie od razu :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zaawansowany precelkowicz za możliwość publikacji artykułów w takim miejscu, spokojnie może w zamian zająć się jego moderacją. Warunków jest kilka: długowieczność takich precli, na starcie/w tej chwili powinny mieć już jakąś wartość, można liczyć na podlinkowanie samych domen. Przykładem takiej osoby mogę być ja :D

Jeśli dodaje kilkadziesiąt precli dziennie, a każdy klient chce, aby dodać wpisy w wartościowe miejsce, to jakiekolwiek dodatkowe źródła takiej miejsc są na wagę złota.

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

Ok, przemyślałem sprawę.

Za linka (sitewide) na zaindeksowanej stronie dam dostęp z prawami autora do jednego precla, bez limitu ilości publikacji, ale co by nie przesadzać. Mile widziane również delikatne podlinkowanie swoich publikacji.

Domeny będą stać długo ( aż po ban :blush: )

Serwisy oczywiście na domenach głównych, każdy na innym IP.

Ilość użytkowników będzie ograniczona - max 30-40.

Chętnych zapraszam na PW lub gg: 6247151

To może ja coś od Siebie

Oddam w dobre ręce stare precelki na starych domenach z małą ilością wpisów: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...hl=blog%C3%B3w+[jednej+grupie]

Zadania:

Podnoszenie wątku jak spadnie na PiO

Dodawanie wpisów od userów z PiO

Pilnowanie zasad jakie obowiązują na precelkach

Nie ma tam kont userów są w unikalne , tylko na domench głównych (starych) , brak obcych linków

Jeśli ktoś zainteresowany zapraszam na PW

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności