Skocz do zawartości

Tworzenie zaplecza na darmowych blogach, konsekwencje?

xseon

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku jako świeżak chciałbym się przywitać z Wami, więc witajcie! :D

Przejdę do pytania, chciałem postawić zaplecze z wykorzystaniem darmowych platform blogowych typu wordpress.com ,blogger itd. Tutaj naszły mnie dość znaczne obawy czy warto i jaką mam gwarancję, że mi kiedyś ktoś "z góry" nie usunie tego, nagła strata wielu linków dla pozycjonowanego serwisu była by bardzo niekorzystna. Też ostatnio słyszałem że jednemu gościowi zamknięto na wordpressie kilka blogów, które używał do pozycjonowania innych witryn. Dlatego też chyba mnie rozumiecie że mam wątpliwości, co sądzicie o darmowych platformach blogowych i trzymaniu na nich zaplecza? Chciałbym się poradzić speców tutejszych.

PS. Jeżeli topik w złym dziale to przepraszam.

Pozdrawiam

Jeżeli włożysz sporo pracy, będą to wartościowe strony, to nikt Ci tego nie usunie z palca w ciągu sekundy. Pomijam sytuacje, w których te darmowe to nie będą platformy, a jakieś badiewne "hostingi"...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tak, kumpel jakiś czas temu miał tam blog postawiony w celu pozycjonowania nagle zablokowali go. Wydaje mi się że komuś musiał za skórę zajść i ktoś go zgłosił gdzieś i mu odcieli dostęp ale to moje gdybanie, dowodów nie mam że tak było, a też nie wiem dokładnie co on tam umieszczał na nim, ale fakt jest faktem że blogu już nie ma. Co gorsze z tego co widze to nie jest odosobniony przypadek dlatego pytam Was o opinie na ten temat. Wiem że warto stawiać na darmowych zaplecze tylko żeby później nie okazało sie że nagle całe zaplecze stracę bo jakiemuś ktosiowi się moja działalność nie spodoba lub nadepnę na odcisk konkurencji, niestety ale ludzie w dzisiejszych czasach potrafią być wredni i bezwzględni, tym bardziej jeśli chodzi o kasę bo bądź co bądź pozycjonowanie = większa kasa, jeden na tym zyska to drugi straci i vice versa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności