Skocz do zawartości

Test swl stałych

NetBusters Group

Rekomendowane odpowiedzi

Przeprowadziłem z nudów test swl stałych linkme slim/elite stalink i seomatik. Jak narazie poza mała luka w linkme elite nie udało mi się wykryć nic ciekawego. Mianowicie celem linkme elite jest akceptacja wyłącznie stron z unikalna treścią ale tak nie jest:)

Jak na razie opisałem spostrzeżenia z 2 systemów linkme elite i seomatik, większość z was wie to co tam opisałem ale może któremuś z laików się przyda.

Tak więc link do wpisu tutaj Oczywiście to mój blog także ze stopki. A jak znajdę coś jeszcze ciekawego to. Podzielę się tutaj na pewno mam nadzieję że admini nie będą mieć za złe że będę wykopywał ten temat.

Test pod względem budowy zaplecza i kosztów ... a jeszcze przydał by się do tego test jakościowy tak by można porównać ilość 'punktów oceny' na 1zł wydany na zaplecze. Czyli wydając 100zł na zaplecze który z systemów lepiej pozycjonuje ...

Co do seomatika to fajną opcje mają że link może się wyświetlać tylko na stronach głównych. Podstrony to faktycznie strata punktów :)

Przeprowadziłem z nudów test swl stałych linkme slim/elite stalink i seomatik....

Jakoś nie widze w podanym przez ciebie linku testóe dotyczących statlinka. Z chęcią bym poczytał co do twoich spostrzeżeń na temat tego systemu. Mam już o nim jakie takie wyrobione zdanie ale lubię czytać spostrzeżenia innych i doświadczenie jakie zdobyli z poszczególnymi swl.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

seomatik to jest system o założeniach takich jak systemy rotacyjne czyli wszystko jest dozwolone

nie ma żadnych wymagań jakościowych

jedyna różnica jest taka że linki są stałe czyli nie zmieniają się co wyświetlenie

niektórzy mają ze zrozumieniem tego duży problem

makabryczne wnioski

A oprócz trolowania ( makabryczne ) może jakieś uzasadnienie, wniosek, sugestia? Czy tylko jak zwykle : bo tak!

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

seomatik to jest system o założeniach takich jak systemy rotacyjne czyli wszystko jest dozwolone

nie ma żadnych wymagań jakościowych

jedyna różnica jest taka że linki są stałe czyli nie zmieniają się co wyświetlenie

niektórzy mają ze zrozumieniem tego duży problem

tak samo jak nie którzy z tym że system stały to nie system rotacyjny i rządzą si ętu inne zasady. Jak chociażby spamowanie dużą ilością linków, które się kumulują w przeciwieństwie do swl rotacyjnych jest szybką receptą na filtry :blush: Natomiast linkowanie małą ilością linków z g..o wartych stron przynosi marne efekty. Jednym słowem jak by nike patrzeć to d..a z tyłu jak mawiali starzy Polacy.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

I jeszcze małe ale co do linkme slim. U mnine strony dostają 1900 - 2300 w slimie, a Ty podałeś tylko sumy pkt na starcie, a nie po zliczeniu wszystkich podstron i pozliczaniu punktów. W innych systemach też tak policzone więc wnioski do poprawy po ziczeniu wszystkich pkt a nie tylko początkowych :blush:

spamowanie dużą ilością linków, które się kumulują w przeciwieństwie do swl rotacyjnych jest szybką receptą na filtry :blush: Natomiast linkowanie małą ilością linków z g..o wartych stron przynosi marne efekty.

Oj, konkurs Xana wykazał że nawet nowa domena podlinkowana dużą ilością linków systemowych nie została zafiltrowana a co najlepsza konkurs wygrała w bardzo krótkim czasie i przy bardzo niskim nakładzie finansowym (nie wspominając o stronie top1, która nie brała w nim udziału).

Dlatego jak najbardziej uważam że najlepszym testem efektywności systemów pozostaje test na zasadzie kosztu/efektu - bo ocena systemów po wyglądzie ich stron czy zapewnieniom administracji że coś jest dobre lub złe, nie do końca wiem czemu ma służyć :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Co jak co, ale dzięki seomatikowi idzie wypozycjonować wiele fraz właśnie dzięki dobremu przelicznikowi czas robienia strony pod seomatika do ilości punktów uzyskanych (a tym samym do ilości zdobytych linków, które rzeczywiście coś dają!)*

*jakby jakiś handlarz chciał mnie wspomóc za ten tekst, to ja bardzo chętnie :) Ale używałem/używam/i mam zamiar dalej używać seomatika jako systemu linków stałych i nie ma dla mnie znaczenia, że strony są jakie są -> ja na nie nie muszę patrzeć, ważny jest tylko efekt końcowy w postaci okreslonych pozycji w google.

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności