Skocz do zawartości

Rejestracja domeny w dropped.pl

0la

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zarejestrowałam się na dropped.pl i chce sobie zarejestrować domenę. Wpisuje nazwę swojej domeny ale wyskakuje mi status "niedostępna" i komunikat, że "rejestracja domeny jest w tej chwili niemożliwa". Sprawdzam na innych stronkach, w tym w NASK i tam pojawia się, że domena jest wolna.

Kto mi podpowie jak sie prawidlowo rejestruje domenę w dropped.pl? Najlepiej krok po kroku co sie robi

jak sie dopiero co zalozy konto na dropped.pl

Z góry dziekuje za pomoc.

1) Wchodzisz na dropped.pl i się logujesz

2) Po lewej stronie w menu klikasz na "Rejestruj domeny" i w podmenu też na "Rejestruj domeny".

3) Jeśli jesteś pewna, że domena jest wolna, to wpisz jej nazwę w dolnym mniejszym okienku i kliknij "Rejestruj domenę". Te większe okienko służy do sprawdzania czy domena jest wolna, gdy będzie powinny pokazać się opcje do wyboru:

- Chcę zarejestrować domeny natychmiast. Zamówienie zostanie złożone jako aktywne.Musisz mieć odpowiednią ilość środków na koncie.

- Chcę poczekać z rejestracją domen. Zamówienie na domeny zostanie złożone jako wstrzymane. Aby domeny zostały zarejestrowane, należy je ręcznie aktywować.

ps. Od jakiegoś miesiąca na dropped występują dosyć często różne błędy. Strona była modernizowana i błędy są wciąż odnajdywane i poprawiane.

Ok. Zadzialalo jak wpisalam bez "www". Tylko i tak teraz nie zarejestruje bo nie mam srodkow na koncie.

Zastanawia mnie co z przelewem, bo podaja tu konto w USA.

1) mam wysłać w złotowkach czy w dolarach? (na poczatku wybralam zlotowki jako walute rozliczen)

2) co z prowizja za przelew do USA ? ile trzeba wyslac zeby zostalo 12zl na rejestracje?

3) jak wypisac przelew? chodzi mi o moje dane zeby kasa trafiła na moje konto. tu nie ma zadnego numeru identyfikacyjnego uzytkownika ani nic z tych rzeczy?

Im dalej w las tym wiecej drzew........

Konto dropped jest w polskim banku. Jeśli chcesz dokonać szybkiej płatności to w menu wybierz "Zarządzaj finansami" i podmenu "Opłać domeny". Następnie w polu "Zasil swoje konto" wpisz kwotę i kliknij "Wpłać". Teraz możesz dokonać z jakiego banku będziesz dokonywała wpłaty i dalej postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami.

• 3 tygodnie później...

Uważaj na kary, które są naliczane bez żadnej informacji!!! Ja staram się o wyjaśnienie sytuacji od kilku dni. Ślę maila za mailem i tylko dostaje , że moje zapytanie jest w kolejce. To po prostu kpina . Zapłaciłem za rejestrację 3 domen a w międzyczasie doliczono mi jakieś 2 kary po 10 zł nie wiadomo za co. Zaglądam do swojego panelu na dropped, a tu zarejestrowano mi tylko 1 domenę .:)!!Reszta kasy poszła na jakieś kary ???? Tracę nadzieję, że uda mi się tam coś zarejestrować.

Oczywiście 20 zł to nie problem, ale jakaś informacja na maila czy telefon przydałaby się z krótkim wyjaśnieniem za co. Przecież mają wszystkie moje dane?

Ja dropped.pl nie polecam, miałem u nich domenę .net, której mi nie pozwolili wytransferować tłumacząc się problemami technicznymi, musiałem pisać w tej sprawie do eurodns.com (także mało profesjonalna firma), z którego usług korzysta dropped i dopiero oni podali EPP i zatwierdzili transfer.

Co do tego typu problemów to akurat piszą, że

Serwis Dropped.pl nie jest właścicielem żadnej domeny rejestrowanej w serwisie. Aby skontaktować się z właścicielem domeny, prosimy o skorzystanie z formularza kontaktowego.

To ich po części tłumaczy. Muszą mieć tam niezły bajzel.

To ich po części tłumaczy. Muszą mieć tam niezły bajzel.

Może rozwiniesz myśl, bo niezbyt nadążam co ma piernik do wiatraka.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 2 tygodnie później...

Jeśli ktoś zamieszcza taką formułkę ( czytaj:umywa ręce) , to chyba sporo pretensji i skarg wpływa do niego.

Ja miałem akurat problem z działaniem serwisu, a nie domenami.

Muszę przyznać , iż powinienem zwrócić honor Dropped.pl, bo anulowano mi te kary. Może trochę zbyt szybko zareagowałem , bo w weekend ewidentnie nie dział u nich support. Trzeba czekać do poniedziałku. Ale jak już się uda skontaktować, to idzie się dogadać .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności