Skocz do zawartości

Moje nietypowe katalogi

Rekomendowane odpowiedzi

Na dwóch swoich domenach postawiłem tematyczne katalogi stron. Każdy wpis dodaję ręcznie, zgłoszenia przyjmuje e-mailem. Wiem, że to jest "epoka kamienia łupanego", mało wygodne dla dodającego i więcej pracy dla mnie przy dodawaniu, ale wydaje mi się, że taka "nietypowość" może w przyszłości zaowocować.

Te katalogi to:

StronyDlaDzieci.pl

KatalogStron.edu.pl

Co sądzicie o tych katalogach i ich wykonaniu?

hmm... a ja usunąłem Twój katalog bo myślałem, że to jakiś precel :(... to może oznaczać mniej więcej tyle, żebyś coś nie coś zmienił wygląd na mniej blogowy...

Jeżeli masz jeszcze cierpliwość to dodaj swoją stronę ponownie do weteo.pl :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

podając w ten sposób maila prosisz się o tonę spamu :)

jeśli dodajesz w html to współczuje jak będzie dużo wpisów do dodania.

Zawsze możesz napisać sobie automat odbierający pocztę z jakimś fajnym panelem administracji. Wprowadzisz "ogień" do swej "jaskini". :)

nooby nie potrafią triforce, a ty?

▲

▲ ▲

Jak będzie trochę podlinkowana to za jakiś czas coś z nich będzie na pewno, bo mało jest takich typowo dziecięcych katalogów. Ale wątpię że ktoś da 10pln za wpis do katalogu gdzie jest kilka stron w indeksie i kilka linków, chyba troszkę za drogo jak na początek, może warto uzbierać trochę wpisów za darmo, chodź i tak pewnie nie każdemu będzie się chciało dodawać wpisy w ten sposób. Tak na marginesie to bardzo fajne domeny może warto zainwestować w jakiś skrypt do katalogu i wtedy można myśleć o płatności nawet na starcie. Pozdrawiam i Życzę powodzenia

hmm... a ja usunąłem Twój katalog bo myślałem, że to jakiś precel :)... to może oznaczać mniej więcej tyle, żebyś coś nie coś zmienił wygląd na mniej blogowy...

Jeżeli masz jeszcze cierpliwość to dodaj swoją stronę ponownie do weteo.pl :-)

Z chęcią zgłoszę do wateo.pl ponownie - o widzę, że katalog jest juz w katalogu.

Jeśli chodzi o wygląd strony, to bardziej zależy mi aby odwiedzający ją rodzice byli zadowoleni. Jak w przyszłości znajdę inny fajny pasujący do strony szablon to na pewno zakupię i zmienię.

podając w ten sposób maila prosisz się o tonę spamu ;)

jeśli dodajesz w html to współczuje jak będzie dużo wpisów do dodania.

Zawsze możesz napisać sobie automat odbierający pocztę z jakimś fajnym panelem administracji. Wprowadzisz "ogień" do swej "jaskini". :P

Na razie spamu tak dużo nie ma ;) , ale zastanawiam się nad wprowadzeniem formularza kontaktowego. Stronę aktualizuję w html'u. Jeśli było by dużo wpisów, to bym się tylko cieszył ... z zarobionych pieniędzy ;)

Wg. mnie nie sprawdzi się ten sposób. Za dużo będzie roboty, za drogo masz wpisy i w końcu przestaniesz się interesować tymi "katalogami" w przyszłości.

Roboty przy katalogu wcale tak dużo nie ma, dodanie wpisu to kwestia 10-15 minut.

Jeśli chodzi o cenę to jak teraz nie dodasz to będziesz za dwa lat żałował, gdy wpis będzie kosztował 50 zł ;)

Jak będzie trochę podlinkowana to za jakiś czas coś z nich będzie na pewno, bo mało jest takich typowo dziecięcych katalogów. Ale wątpię że ktoś da 10pln za wpis do katalogu gdzie jest kilka stron w indeksie i kilka linków, chyba troszkę za drogo jak na początek, może warto uzbierać trochę wpisów za darmo, chodź i tak pewnie nie każdemu będzie się chciało dodawać wpisy w ten sposób. Tak na marginesie to bardzo fajne domeny może warto zainwestować w jakiś skrypt do katalogu i wtedy można myśleć o płatności nawet na starcie. Pozdrawiam i Życzę powodzenia

W przeciągu roku kilka wpisów zostało dodane po cenie 10 zł, kilka dodałem gratisowo. Mam nadzieję, że wraz ze wzrostem PR i ruchem na stronie będzie coraz więcej chętnych.

Ilość linków na podstronie zależy od długości dodanych opisów, jeśli ktoś doda bardzo długi opis, to jego strona będzie sama na całej podstronie. Dzięki za Twoją wypowiedź. Również pozdrawiam i życzę powodzenia.

• 1 miesiąc temu...

Zmieniłem trochę StronyDlaDzieci.pl, teraz każdy wpis ma oddzielną podstronę. Proszę o opinię, czy tak jest OK.

Teraz został mi jeszcze do zrobienia formularz kontaktowy. Ale oprócz formularza chciałbym pozostawić możliwość kontaktu e-mail, tak aby chętni mogli dodawać nietypowe wpisy (linki do podstron we wpisach, zdjęcia). Co o tym sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności