Skocz do zawartości

Wskaźnik jakości

immy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wlasnie rozpoczalem drugą kampanię - w pierwszej wskaznik jakosci byl srednio 7/10 . Strona docelowa byla na tabelkach, ogolnie niezbyt skuteczna.

Teraz rozpoczynam drugą, przygotowałem nową stronę docelową, na divavh itd, zoptymalizowaną pod słowa kluczowe itd.

Wskaźnik jakości niestety jest taki sam.

Co zrobić, by był wyższy?

Czy format adresu, który jest w reklamie i ma postac www.domena.pl a rzeczywisty adres to www.mojadomena/podkatalog/strona.php ma też na to jakiś wpływ?

mniej znaczy więcej

Chodzi Ci o adres docelowy czy wyświetlany? Jeśli chodzi o wyświetlany to na pewno ma wpływ, co do docelowego, nie wiem nie spotkałem się z żadną publikacją która by to potwierdziła.

Na pewno nie zaszkodzi gdy się tam znajdzie. W prosty sposób możesz wstawiać KW do adresu docelowego używając {keyword} np.:

www.mojadomena/podkatalog/strona.php?kw={keyword}

jeśli wzrośnie Ci wynik jakości daj znać :P

Potrzebujesz pomocy z AdWords? PW.

Chodzi Ci o adres docelowy czy wyświetlany? Jeśli chodzi o wyświetlany to na pewno ma wpływ, co do docelowego, nie wiem nie spotkałem się z żadną publikacją która by to potwierdziła.

Chodzi o adres wyświetlany.

A co do adresu - warto edytować istniejącą reklamę, czy utworzyć nową?

mniej znaczy więcej

Oczywiście jeśli chodzi o adres wyświetlany to ma wpływ na wynik jakości, aczkolwiek nie jest powiedziane, że na tyle aby podnieść Twój. Możesz edytować, chyba nie ma różnicy. Możesz również utworzyć drugi, ustawić wyświetlanie reklam na rotację i po jakimś czasie sprawdzić jaki opis działa dla Ciebie lepiej (za który mniej płacisz, masz lepszą pozycję, ctr itd., jeśli mierzysz konwersję, to może któryś lepiej będzie konwertować?) Testuj!

Potrzebujesz pomocy z AdWords? PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności