Skocz do zawartości

Dobre przykłady jak dobrze umieszczać AS na stronie

kikas

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, znacie jakieś przykłady tego jak najlepiej rozmieścić AdSense na stronie żeby % klikalności był jak największy?

Może macie jakieś przykłady na których się wzorujecie, albo własne ułożenie?

Ciekawym sposobem wydaje mi się być zamieszczenie na stronie menu bardzo podobnego (albo identycznego) do reklamy, ale nie jestem pewny czy tak wolno :)

Ciekawym sposobem wydaje mi się być zamieszczenie na stronie menu bardzo podobnego (albo identycznego) do reklamy

Reklama ma być dobrze wpleciona w układ strony, powinna zgrywać się kolorystycznie. Nie może za to wprowadzać użytkownika w błąd, a przytoczony przez Ciebie przykład jest najszybszym sposobem na reset konta Adsense.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

U mnie najlepiej sprawdzają sie duże jednostki. Najlepiej jednostka 300x250 otoczona tekstem na samej górzej strony/ artykułu/ posta czy to tam macie. Dobrze też radzi sobie jednostka linków 728x15 też na samej górze strony zaraz pod menu.

Generalnie zasadą jest żeby użytkownik bez potrzeby przewijania widział nasze reklamy.

468x60(1).gif

Oj wlasnie po czesci nalezy tak umiescic reklamy, aby "zmylic" uzytkowników i zeby w nie klikali. Watpie, ze wiekszosc klika swiadomie. Zasada jest prosta, wal tam reklamy gdzie ludzie klikaja :P sa rozne narzedzia do sprawdzenia. Umnie przyjelo sie tak:

Top strony (logo)

duza reklama na szerokosc topu

Linki, rowniez na szerokosc topu

po lewej stronie tam gdzie powinno byc menu, to prostokat.

Klikalnosc ~20%. Linki poukrywane, w sensie ponizej widocznosci usera, ktora odpala stronke, strona w sieci chyba z 3 lata.

Szkicowo wyglada to tak:

1f9e51b0.gif

Wazne, zeby reklama 'współgrała' kolorystycznie z cała strona.

Prrzy takim ukladzie jak juz pisalem wczesniej, ctr ~20%.

Jesli ladnie wkomponujesz reklamy, powinno byc okej. Wiadomo tez, zeby byly dobre $, musi byc dobra tematyka

ja tak samo jak hooli polecam mapę kliknięć, będziesz wiedział w które miejsca najczęściej klikają użytkownicy i właśnie w tych okolicach warto zamieścić reklamy, dodam że kolor niebieski reklam (standardowy) podobno ma pozytywny wpływ na CRT ale to już chyba bardziej indywidualna kwestia doboru kolorystyki reklam

mozna umieszczać w menu jako linki (częto mylące z menu )

Nie można ani umieszczać reklam w bloku zatytułowanym Menu, ani sformatowanych w identyczny sposób jak linki znajdujące się obok.

To jest zwykłe oszustwo, przez takich kombinatorów nie reklamuję się już w sieci partnerskiej, jedynie w wyszukiwarce.

CTR 20%? Marzenie jak dla mnie...

Skoro już powstał temat to zapytam konkretnie. Mowa o stronie w stopce (tej pierwszej). Reklamy widoczne, chyba już bardziej widoczne być nie mogą. CTR 0,30% :) Wcześniej miałem z boku to było 1%, czyli też żadna rewelacja. Problem jest w reklamach czy w samej stronie? Może zbyt nachalna ta reklama?

gdyby ktoś zechciał zerknąć, to będę wdzięczny :) Nie mam za dużego doświadczenia z AdSense.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności