Skocz do zawartości

Google nie widzi dobrych linków

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niby nic takiego, ale tydzień temu dodałem kilkanaście linków do strony X i do dzisiaj Google ich nie widzi. Gdyby to były wpisy na setnych podstronach katalogów to nie widziałbym w tym nic dziwnego, ale linki są na stronach głównych witryn, które są zaindeksowane i prowadzi do nich przynajmniej kilkaset linków.

Piszę bo Caffaine miało indeksować szybciej, a jak widać tak jednak nie jest. Macie może jakieś sensowne wyjaśnienie tej sytuacji?

pozdrawiam

Źle się wyraziłem - chodzi mi ogólnie o wyszukiwarki. A wnioskuję, że ich nie widzą ponieważ:

1) Yahoo ich nie widzi

2) Backlinkwatch ich nie widzi

3) Pozycja w Google się nie zmienia, a frazy są tak proste, że powinno coś się ruszyć, gdyby linki były zauważone

no właśnie... w cachu nie ma ich jeszcze? Czy jak sprawdzasz?

Edit:

1, 2) Yahoo to nie google - jak pewnie wiesz google nie pokazuje linków, a narzędzia opierają się na innych silnikach wyszukiwania.

3) pojedynczy nietematyczny link z niedopasowanym contentem wiele nie da przy pozycjonowaniu na konkretną frazę z anchora, nawet mocny - raczej ogólnie wzmocni domenę. Poza tym Serpy czasem reagują z dużym opóźnieniem

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności