Skocz do zawartości

Rezygnacja z 301, powrót do pierwszej domeny

kss

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam zagwostkę, będę ogromnie wdzięczny za wasze opinie.

2 miesiące temu utworzyliśmy przekierowanie 301 dla naszej strony www.przykładowastrona.pl (strona działała ok. 2 lata) tak, aby przekierowywała na nowo przez nas wykupioną domenę www.przykładowastrona.eu - zaczęliśmy promować ta drugą.

W międzyczasie koncepcja zmieniła się :)

Chcemy teraz zrezynować z domeny .eu oraz z przekierowania 301 i promować witrynę www.przykładowastrona.pl.

Poproszę o waszą opinię takiego ruchu (ryzyka? szanse?)

Chcemy teraz zrezynować z domeny .eu oraz z przekierowania 301 i promować witrynę www.przykładowastrona.pl.

Poproszę o waszą opinię takiego ruchu (ryzyka? szanse?)

Ściągnijcie przekierowanie, nic nie powinno się stać. Po kilku dniach domena .pl powinna wrócić do indeksu.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Dzięki.

Specjalnie nie chciałem w pytaniu sugerować odpowiedzi...

Rzecz w tym, że jedna z firm pozycjonerskich postraszyła mnie, iż tym przekierowaniem mogliśmy spalić sobie domenę PL. To znaczy, jest praktycznie niemożliwe, żeby ponownie pokazać robotom, że ta strona (PL) w ogóle istnieje. Zasugerowała, żebyśmy już skupili na pozycjonowaniu tej EU.

Stąd moje pytanie.

Po co mnie straszą? eh...

podepnę się

czy jeśli jest 301, a mam linki do starej domeny, ale też mam możliwość edycji linku, to warto zrobić przekierowanie na nową ? Czy taka zmiana nie będzie traktowana jako nowy link i utracę dajmy na to kilkuletnią moc takiego linka ?

dzięki za podpowiedzi i sry za wcinkę w temat ;)

Z tego co mi wiadomo to moc linka zależy od wartości strony, na której się znajduje, a nie od czasu jego wyświetlania na danej stronie. Jedyne co osłabisz to domenę do której kierował link przed jego zmianą.

Jeśli się mylę to na pewno zaraz mnie poprawią ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności