Skocz do zawartości

Publikowanie linków przez RSS

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeczytałem w innym poście, że istnieje możliwość "hurtowego" indeksowania linków przez dodanie ich do RSS. Zwykle moja styczność z RSS sprowadzała się do kanału w obrębie jednego sajtu. Czy jest możliwe dodanie linków do różnych stron (różne domeny) do jednego kanału RSS? Jeżeli tak to tak przygotowany plik xml muszę wrzucić gdzieś na serwer. Czy IP serwera gdzie jest umieszczony xml ma znaczenie przy indeksacji tak jak ma to miejsce przy zapleczu? Bo przecież linki tak czy inaczej prowadzą do innego serwera?

Dzięki

raker

<?php echo "sygnatura"; ?>

Witaj - można tak robić i ba nawet należy tak wykorzystać swoje kanały RSS - Bardzo prawdopodobne że jeszcze w tym tygodniu wypuścimy na rynek produkt który będzie automatycznie dodawał kanały RSS do stron które takowe przyjmują (odpowiednich katalogów)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Hmm pewnie pod obsługę PL katalogów i dodatkowo będzie to kolejny "prosty" soft z OMNI

A tak poważnie mała przymiarka dla dodawarki jaką zamierzam puścić na rynek

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Rozumiem, a mam jeszcze pytanie o umieszczanie takich plików RSS z różnymi linkami (różne domeny). Gdzie można hostować taki plik? Znacie jakieś serwisy? Czy wrzucam sobie do mojej dowolnej domeny i tak podaje link do RSSa. Ale czy w tej kwestii różnorodność IP też jest ważna?

r.

<?php echo "sygnatura"; ?>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności