Skocz do zawartości

Problem ze stronką - Proszę o opinie

Miczel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Z góry przepraszam, jesli strone zamieściłem w zlym topicu (mam nadzieje ze nie potraktujecie tego za spam , albo cos w tym rodzaju, ale mysle ze strona o chwaleniu sie swoimi projekami nie jest dla mojej adekwatnym miejscem)jestem całkiem niedawno na tym forum. przeczytałem już tematy na temat podstawowego pozycjonowania(a przynajmniej myślę ze parę kluczowych). Bardzo często poruszany był tam temat backlinks google, o mocnym zapleczu, albo graniu z klientem do jednej bramki. Chciałbym prosic o ocenę swojej stronki. Otóż. stronka jest w internecie, od roku i 3 miesiecy, - zajmuje sie posrednictwem w rejestrowaniu pojazdów we wrocławiu, wiec na ta i podobne frazy mam słowa kluczowe, oraz tytuły w katalogach(oraz darmowych serwisach ogloszeń) adres strony:

www.rejestrowanieaut.pl

Myślę, ze pod wzgledem merytorycznym strona jest bardzo przejrzysta(obecnie pracuje nad poprawieniem jej, aby wzbogacic o wieksza ilosc slow kluczowych w tekscie bez utraty wartosci merytorycznej.). tak czy inaczej codziennie na bierząco linkuje ja w roznych katalogach, wykupilem kiedys rownież opcje automatycznego dodawania przez jakiegos bota. (po pare linkow na dzień, mimo braków wiedzy - Dowiadujac sie od konkurencji mimo, ze oni zatrudniaja do pozycjonowania fachowcow - moja strona jest dla nich bardzo konkurencyjna)Mam pare pytań. otóż:

1. czesto zdarza sie ze moja stronka skacze (szczegolnie na fraze"rejestracja pojazdów wrocław"). raz to jest na 1 miejscu, innym razem na 8, a jeszcze kiedy indziej na 4 . od czego to zalezy i czemu tak czesto sie zmienia?

2. Czy wartośc strony, mimo czytelnej dla klientów tresci jest dobra?

3. jak ocenić czy linki sa mocne czy słabe?

4.Czy moge zwiekszyc swoj pagerank bez rozbudowywania strony o nowe podstrony (PR 2 mam od prawie roku, a wieksza strona to mniejsza czytelnosc dla klienta, a przeciez chodzi o prostote)

5. Dlaczego kiedy sprawdzam dane swojej strony Backlinks google mam : 0. Czy to kluczowy wskaźnik?, jak to poprawić?

6.

1. Jeśli masz np Gmaila to możliwe że np raz sprawdzasz zalogowany, a raz nie.

2. Unikalna i gruba treść na pewno służą.

3. Różne są zależne: podstawa to inne IP i domena, oczywiście linkowanie wewnętrzne też jest ok, ale powiedzmy że to działka optymalizacji strony. Następnie ważna jest wartość strony na której zamieszczamy linka, jej tematyka, ilość linków wychodzących, ilość linków prowadzących do niej, dużo tego, a i tak do końca nikt nie zna algorytmu Google, a nawet jeśli to się nim nie podzieli ;)

4. Site jest ważny, ale są inne metody walki o PR, np linkowanie z mocnych stron.

5. W google bardziej się sprawdza np ile ma się stron zaindeksowanych, a nie ilość linków prowadzących do naszej strony, do tego służy Yahoo.

dzięki kikasku za odpowiedź.. troszke mi to rozjasniło...tak swoją drogą:

oto wynik badania ze strony www.mypagerank.pl zrobiony jakiś tydzień temu

Pagerank :

2

Alexa Rank :

16,206,163

Katalog DMOZ :

Nie

Katalog Yahoo :

Tak

Backlinks Google :

0

Backlinks Yahoo :

1,240

Backlinks AltaVista :

1,250

Backlinks AlltheWeb :

33

Ilość podstron :

0

Wiek domeny :

brak informacji o domenie

a oto wynik z dzisiaj:

Pagerank :

2

Alexa Rank :

16,257,195

Katalog DMOZ :

Nie

Katalog Yahoo :

Tak

Backlinks Google :

0

Backlinks Yahoo :

1,151

Backlinks AltaVista :

1,160

Backlinks AlltheWeb :

207

Ilość podstron :

0

Wiek domeny :

brak informacji o domenie

jak to mozliwe ze ilosc backlinks w niektórych spada(altavista, yahoo) w innych dramatycznie wzrasta (alltheweb)

Ad.1 Gmaila nie posiadam. conajwyzej hotmail. na innych komputerach wyniki wspisania rowniez sa rózne od moich

ad.2 Co oznacza gruba treść? masz na myśli ilość, czy to racezj okreslenie odnosnie jej jakosci tresci?

ad.3 jak sprawdzić ilosc linków wychodzacych i przychodzacych do strony? ile linków wewnetrznych powinno być na stronie? (mowimy o malej stronce jak np moja)

ad.4 jesli dobrze zrozumialem - jesli bede nadal linkował z mocnych (i slabych ) katalogow wkoncu mój PR wzrosnie? czy to mozliwe przy tak malej stronie?

ad.5 Czy masz na mysli "Backlinks Yahoo ?"

aach jeszcze jedno.. gdzies wyczytalem, aby pisać tytuł strony DUŻYMI LITERAMI, poniewaz bedzie bardziej widoczny.. nie wpłynie to w zaden sposób, negatywnie na ranking mojej strony?

z góry dziękuje ;)

na innych komputerach wyniki wspisania rowniez sa rózne od moich

Spróbuj wyłączyć autodopasowywanie wyników (czy jak to się tam wg. google nazywa...)

wyszukujesz cokolwiek > po prawej na górze wchodzisz w opcję "Historia Online" > Wyłącz dostosowywanie w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem. ;)

PR nie zależy od wielkości strony -> może być super rozbudowana i mieć PR0, a może mieć tylko stronę główną i mieć PR4. Linkuj, linkuj i jeszcze raz linkuj to po jakimś czasie jest szansa, że wzrośnie, choć PR ma znaczenie tylko w przypadku sprzedaży linków, bądź podpinania domeny pod systemy wymiany...

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności